Acasă Info Local Grindeanu convoacă de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea ordonanței care...

Grindeanu convoacă de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea ordonanței care a scos oamenii în stradă

DISTRIBUIȚI

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat în această seară, într-o scurtă declarație la Palatul Victoria, decizia de a convoca o ședință de guvern de urgență, pentru abrogarea OUG 13/31 ianuarie 2017, controversata ordonanță care a dus la proteste de amploare din partea societății.

Totodată, prim-ministrul a anunțat că are în vedere o decizie prin care să se asigure că publicarea OUG 13 în Monitorul Oficial nu va produce efecte juridice.

În ceea ce privește armonizarea legislației cu deciziile Curții Constituționale care nu au fost puse în practică, premierul a anunțat că va declanșa o amplă consultare cu toate partidele, în urma cărora să transmită în Parlament un proiect de lege prin care actele normative să fie puse în concordanță cu deciziile CCR.

Grindeanu a sugerat că ministrul Justiției, Florin Iordache, va părăsi guvernul, acesta fiind în opinia prim-ministrului cel care trebuie să-și asume consecințele.

De asemenea, premierul a afirmat că dorește să continue guvernarea pentru a duce la îndeplinire prevederile programului electoral pe baza căruia PSD a obținut majoritate parlamentară și a primit guvernarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here