Acasă Info Local NU S-A IEȘIT ÎN STRADĂ DEGEABA

NU S-A IEȘIT ÎN STRADĂ DEGEABA

DISTRIBUIȚI

În cea de-a cincea zi de proteste, prim-ministrul Sorin Grindeanu a decis abrogarea ordonanţei de urgenţă de modificare a Codului Penal. Decizia vine după o întâlnire a premierului cu liderii celor două partide care formează coaliţia de guvernare, Liviu Dragnea, Daniel Constantin și Călin Popescu -Tăriceanu. Decizia, confirmată de Daniel Constantin, o vom afla, oficial, din partea premierului Grindeanu.

La ora transmiterii acestei informații – 18.15 –  nu există încă un anunț oficial în această privință.

Dragnea spune că depinde de Grindeanu

Pentru a detensiona strada, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat în urmă cu câteva ore, că vrea retragerea ordonanței de urgență pentru modificarea Codului Penal, într-un interviu pentru dcnews.ro, dar că totul depinde, însă, de premierul Sorin Grindeanu.

Dragnea spune că membrii PSD vor să iasă în stradă și acuză manipulările din ultimele zile. El este de părere că un milion de oameni ar putea ajunge să protesteze la un eventual miting al PSD. ”Pot spune că membrii și simpatizanții PSD nu mai pot fi ținuți în frâu, oamenii vor să iasă în stradă pentru a-și exprima dezaprobarea profundă față de mișcarea de inspirație soroșistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să țin în frâu, de la centru, presiunea din organizațiile din țară, care pot aduce în stradă, la București, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliție și cu premierul pentru a le propune o soluție de ieșire din impas”.

Tăriceanu vorbește de abuz de putere, fără a da, însă, detalii

Călin Popescu – Tăriceanu, preşedintele ALDE, susţine, la rândul său, soluţia abrogării ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului Penal, dar acuză anumite instituţii de abuz de putere. ”Eventuala adoptare a deciziei de abrogare a ordonanței ne va permite să avem o discuție serioasă cu segmente largi ale societății și cu întreg spectrul politic despre cum ne construim viitorul ca țară. România se află într-un blocaj grav din cauza abuzului de putere al anumitor instituții și autorități și va fi nevoie de o abordare lucidă și nepartizană pentru a găsi o rezolvare la această problemă. De aceea voi propune de îndată tuturor celor interesați, partide, reprezentanți ai societății civile, mediul economic să ne așezăm la aceeași masă”, scrie Tăriceanu pe Facebook, fără a da detalii despre abuzul de putere.

Votanții PSD ies în stradă săptămâna viitoare

Deputatul Liviu Plesoianu a anuntat ca social-democratii vor organiza un miting de sustinere a Guvernului Grindeanu in cursul saptamanii viitoare. ”Foarte important de precizat, nu e sub nicio forma vorba de o contramanifestatie, noi am spus de la inceput ca respectam dreptul oamenilor de a iesi in strada si de a striga fix ce vor ei, inclusiv ca suntem noi ciuma rosie. Este dreptul lor sfant de a protesta, numai ca in acelasi timp vocea acelor romani care nu sunt romanii lui Iohannis, si aici il citez chiar pe ilustrul nostru presedinte, trebuie sa se faca si ea auzita. Noi suntem presati in fiecare zi, in fiecare ora, zi si noapte, de catre zeci de mii de oameni, sustinatori, care vor si ei sa-si faca vocea auzita. Si au si ei dreptul sa-si faca vocea auzita. Fara violente, fara contramanifestatie, fix la fel de democratic cum isi fac auzita vocea si ceilalti”, a declarat parlamentarul pentru Stirile Pro TV.

PSD nu are succes pe Facebook

O petitie initiata de PSD, ca reactie la protestele de strada, a strâns doar 13.000 de semnaturi, la o zi de cand a fost lansata, in conditiile in care secretarul adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, spuneau recent ca pot scoate in strada un milion de sustinatori.

Petitia, intitulata ”Sustinem Guvernul Grindeanu”, a fost lansata pe Facebook la scrut timp dupa ce Liviu Dragnea a anuntat o strangere de semnaturi care reactie la protestele de strada. ”Vor semna pentru dorinta ca actul de guvernare sa se puna in practica. Sper sa nu fie o fapta penala ca cineva semneaza pe o lista de semnaturi, si se exprima si el, tacut”, a spus presedintele PSD.

Iliescu vorbește de anarhie si il acuza pe Iohannis ca a incalcat Constitutia

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat sambata ca protestele din ultimele zile reprezinta il au drept cauza pe Klaus Iohannis, care ”a incitat strada si a provocat aceasta anarhie”, scrie Mediafax.

”Este efectul incitarii pe care a facut-o presedintele tarii, care in loc sa joace rolul de moderator si om al dialogului, a incitat strada si a provocat aceasta anarhie la care asistam cu totii. Este raspunderea totala a presedintelui Iohannis si va trebui sa dea socoteala tarii pentru parasirea rolului care ii revine prin Constitutie – sa fie moderator, nu incitator”, a spus Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here