Acasă Anchete Grupare specializată în contrafacere de produse, destructurată de polițiști Stațiunii Snagov

Grupare specializată în contrafacere de produse, destructurată de polițiști Stațiunii Snagov

DISTRIBUIȚI

La data de 17 mai a.c., polițiștii Stațiunii Snagov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfășurat 7 percheziții domiciliare, la mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și contrafacere de marcă.

Perchezițiile s-au desfășurat în Ilfov și București.

În fapt, în perioada 30 martie – 17 mai, 15 persoane ar fi achiziționat din mai multe centre comerciale en-gros diferite scule electrice, respectiv bormașină, flex, drujbă, rotopercutor, similare unor produse de mărci înregistrate, iar pe acestea ar fi aplicat etichete cu marca originală.

Ulterior, persoanele în cauză ar fi comercializat bunurile la prețuri net inferioare față de produsele originale, doar prin intermediul platformelor de vânzare online, folosind denumiri fictive de societăți comerciale de profil, în scopul inducerii în eroare a cumpărătorilor, cu privire la autenticitatea produselor și obținerii de foloase patrimoniale injuste.

În urma perchezițiilor, au fost conduse la sediul Poliției Stațiunii Snagov 12 persoane, pentru cercetări.

În cauză, au fost descoperite și ridicate bunuri de interes operativ de la toate locațiile percheziționate, respectiv 425 de scule electrice, 10.969 de lei și 150 de euro, terminale mobile, imprimante, laptop-uri, o mașină de numărat bani, înscrisuri și mai multe tipuri de etichete cu inscripțiile mărcilor originale, toate acestea fiind ridicate pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat, polițiștii din Snagov au reținut, pentru 24 de ore, 10 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, dintre care 8 bărbați și 2 femei, aceștia fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de 4 dintre aceștia.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar și înșelăciune, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ilfov și jandarmi din Ilfov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here