Acasă Anchete Europol identifică 18 copii, victime ale abuzului sexual

Europol identifică 18 copii, victime ale abuzului sexual

DISTRIBUIȚI

Un total de 18 copii au fost identificați provizoriu și doi infractori au fost reținuți ca urmare a celei de-a zecea acțiuni a Grupului operativ de identificare a victimelor (VIDTF) al Europol. Nouă dintre aceste tinere victime au fost salvate de autoritățile competente, cercetările fiind în desfășurare pentru a le proteja pe celelalte.

VIDTF este o inițiativă Europol care a reunit anul acesta specialiști din 26 de țări și agenții partenere pentru a identifica victimele și infractorii reprezentați în materialele de abuz sexual asupra copiilor.

Între 25 octombrie și 5 noiembrie 2021, acești experți au analizat aproximativ 580 de seturi de imagini și fișiere video care arată victime necunoscute ale abuzului sexual asupra copiilor, unele chiar de câteva zile. Aceștia au fost sprijiniți de specialiști și analiști de informații Europol în domeniul combaterii exploatării sexuale a copiilor.

Pe lângă cei 18 copii identificați, țara cea mai probabilă de producție a fost localizată în 211 de instanțe și au fost trimise din partea Europol pachete de informații țărilor relevante pentru investigare.

Ofițeri din Australia, Belgia, Canada, Croația, Cipru, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Letonia, Malta, Moldova, Țările de Jos, Norvegia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Europol și INTERPOL au participat la cel de-al 10-lea VIDTF.

Combinarea eforturilor pentru salvarea copiilor

Din 2014, Europol adună în mod regulat specialiști în identificarea victimelor din întreaga lume pentru a se concentra asupra cazurilor nerezolvate de abuz sexual asupra copiilor.

VIDTF este cea mai mare operațiune recurentă de acest tip din lume și a inspirat o serie de inițiative similare la nivel național și regional, spre exemplu în Italia și Australia.

La a 10-a iterație a VIDTF au participat 290 de specialiști din 35 de țări, fiind identificată în 1726 de cazuri o ”țară probabilă de producție”. 533 de copii au fost protejați și 182 de infractori au fost arestați în urma operațiunilor VIDTF.

Directorul executiv al Europol, Catherine de Bolle: „Modificarea circumstanțelor globale din ultimele decenii a schimbat modul în care abuzatorii de copii își comit crimele și își ascund urmele. Rezultatele VIDTF arată că forțele de ordine au ținut pasul cu aceste schimbări și au construit un front unit formidabil împotriva acestui tip de infracțiuni. Acest lucru este reflectat de sprijinul publicului prin inițiativa Trace An Object și, împreună, sperăm să putem salva mai mulți copii de la abuz și exploatare sexuală”.

Apel public pentru ajutor

Ne puteți ajuta să identificăm originea anumitor obiecte ca parte a inițiativei Europol Trace An Object. Detaliile compromițătoare ale imaginilor extrase din cazurile de abuz sexual asupra copiilor sunt făcute publice în mod regulat, în speranța că cineva va recunoaște un detaliu care va ajuta la restrângerea locației victimei.

27 000 de ponturi au fost deja trimise la Europol, care au condus la identificarea a 23 de copii și la urmărirea penală a 5 infractori.

Europol a lansat un nou set de imagini în speranța că acestea pot fi identificate de publicul larg. – sursa: View the new Trace an Object images. 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here