Acasă Economie Guvern: Încă 400 milioane de lei pentru plata facturilor proiectelor PNDL

Guvern: Încă 400 milioane de lei pentru plata facturilor proiectelor PNDL

DISTRIBUIȚI

Încă 400 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului merg către primării din țară. Este vorba despre decontările facturilor proiectelor finanțate prin PNDL.

Guvernul Dăncilă promitea un miliard de lei pentru aceste plăți, însă nu poate face o rectificare bugetară pentru că a fost demis de Parlament, așa că a apelat la acest artificiu.

”Suma nu acoperă toate facturile care erau de plătit prin PNLD, statutul interimar al guvernului nu permite rectificarea bugetară, asta e soluția ca măcar facturile pe care le avem în casă să le plătim, avem doar câteva instrumente la dispoziție. Să alocăm din fondul de rezervă pentru facturile rămase, vom face acest lucru până în ultima zi de mandat. Am încredere în colegii mei că vom găși resurse pentru a lăsa la zeri toate facturile din casă. Îndrăznesc să cred că următorul guvern va aloca același interes și preocupare pentru PNDL”, a spus vicepremierul interimar Daniel Suciu.

Vor fi alocați bani din fondul de rezervă al Guvernului și pentru alte proiecte. 13 milioane de lei vor fi alocați Societății Române de Radiodifuziune pentru continuarea activității, alți 28,8 milioane de lei vor merge pentru dezvoltarea infrstructurii în localitatea Măcin,din județul Tulcea, iar bugetul Sectorului 4 a fost suplimentat cu 40 milioane de lei pentru cheltuieli curente și încălzire. Încă un milion de lei vor fi alocați pentru reabilitarea unei școli din Moldova Nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here