Acasă Politic Guvernul a aprobat Strategia de Securitate Cibernetică a României

Guvernul a aprobat Strategia de Securitate Cibernetică a României

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat, la 30 decembrie 2021, Strategia de Securitate Cibernetică a României şi Planul de Acţiune 2022-2027. Conform Executivului, strategia de securitate cibernetică reprezintă o ţintă asumată în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR.

Noua Strategie îşi propune să asigure „un nivel ridicat de securitate cibernetică, adaptat noilor provocări generate de entităţi ostile din spaţiul cibernetic”. „Întrucât un spaţiu cibernetic sigur este atât responsabilitatea statului, prin autorităţile competente, cât şi a sectorului privat şi a societăţii civile, se urmăreşte consolidarea parteneriatului public-privat pentru a se asigura un spaţiu cibernetic mondial, deschis şi sigur”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, viziunea Strategiei este ca în faţa unei ameninţări cibernetice din ce în ce mai complexe, România să fie capabilă să prevină, să descurajeze şi să răspundă eficient, inclusiv printr-o abordare proactivă, acţiunilor ostile derulate în spaţiul cibernetic împotriva unor ţinte de pe teritoriul României sau al aliaţilor strategici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here