Acasă Info Local HAGI, DE LA CHIAJNA LA PLOIEȘTI

HAGI, DE LA CHIAJNA LA PLOIEȘTI

DISTRIBUIȚI

În sezonul trecut, Viitorul Constanța s-a antrenat la Voluntari și a jucat la Chiajna

După un sezon în care Viitorul Constanța a evoluat la Chiajna, pe un gazon de care s-a plâns mereu, finanțatorul Gheorghe Hagi mută din nou echipa, chiar dacă primarul Mircea Minea a anunțat că echipa locală, Concordia, va fi fi prima din România care va evolua pe un teren sintetic. Gazonul artificial, comandat în Olanda, urmează să fie instalat în această vară, iar din sezonul următor Concordia va fi singura echipă din Liga 1 care va evolua pe un teren sintetic. Decizia primarului de a schimba suprafaţa de joc va îndepărta însă formaţia lui Hagi pentru că finanțatorul este de părere că terenul sintetic ”nu este unul benefic pentru profilul jucătorilor pe care îi are la Academie”. Viitorul Constanța s-ar putea muta la Giurgiu sau la Ploiești, în urma disciuțiilor pe care Hagi le-a avut cu finanțatorul Astrei, Ioan Niculae.

stadion_interiorDe precizat faptul că o asemenea discuție a avut loc și în noiembrie trecut. Atunci Hagi anunța că Viitorul va juca la la Voluntari, începând din vara lui 2014. Alături de primarul Florentin Pandele, Hagi spunea că va pune bazele celei mai mari academii de fotbal din România, iar Viitorul Constanța poate deveni Viitorul Voluntari.

La începutul sezonului 2013/2014, Hagi, nemulțumit de relația cu autoritățile din Constanța, a mutat echipa la Voluntari. Echipa a fost găzduită de „Academia Mircea Rădulescu”, iar meciurile considerate pe teren propriu le-a disputat la Chiajna.

Din această vară, Viitorul urma, deci, să evolueze la Voluntari, dar se pare că lucrurile nu stau așa. „Noi sperăm ca totul să fie gata cel mai târziu în luna iulie 2014. Gică Hagi are un proiect extraordinar. Noua arenă, care va avea 10.000 de locuri, va trebui omologată de FRF, însă nu cred că vor fi probleme în acest sens. Deja de la Academia lui Gică sunt 12 jucători în lotul lui FC Voluntari, aflată pe primul loc în Liga3”, declara în noiembrie anul trecut Mircea Rădulescu în presa centrală. Fostul tehnician al echipei naționale adăuga, citat de ziuanews.ro: „Academia pe care o conduc de doi ani aici, la Voluntari, și cea a lui Gică Hagi vor deveni pepiniera fotbalului românesc”. „Profesorul” a comentat și faptul că Gică Hagi a plecat din Constanța: „Nu s-a certat cu nimeni din câte știu eu. Numai că, la Voluntari, după discuții cu primarul Florentin Pandele, a găsit mai multă înțelegere. Altfel nu pleca de acolo. Academia lui va rămâne însă la Constanța, mă refer la grupele de copii și juniori. Doar echipa mare va juca aici”. Așadar, Viitorul Constanța a fost cazată și s-a antrenat la Voluntari, însă meciurile de pe teren propriu le-a disputat la Chiajna.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua
    Eu il sfătuiesc pe Marele Hagi sa ia baza Progresu si stadionul care e ff frumos si zace de ani de zile
    Sper ca Iorgulescu sa puna o vorba buna pentru Hagi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here