Acasă Economie CONTRACTE DE FINANŢARE PENTRU SECTORUL DE APĂ DIN ILFOV

CONTRACTE DE FINANŢARE PENTRU SECTORUL DE APĂ DIN ILFOV

DISTRIBUIȚI

Bani pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din Buftea și Corbeanca

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a susținut o conferintă de presă care a avut ca temă semnarea a două contracte de finanțare pentru sectorul de apă.

apaProiectul “Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța – Ilfov”, care are o valoare totală de aproximativ 50 milioane de euro, presupune lucrări de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în aglomerările Buftea, Corbeanca și Crevedia, aducând îmbunătățiri majore pentru mai mult de 114.000 de locuitori. Beneficiarul este SC RAJA Constanța.

”Concret, în Buftea, se va extinde şi reabilita reţeaua de alimentare cu apă şi vor fi branşaţi 4.000 de locuitori, se va extinde reţeaua de canalizare pentru acelaşi număr de abonaţi şi se va construi o staţie de epurare. Stația de epurare va asigura tratarea debitelor de apă uzată din localitățiile Buftea, Crevedia și Corbeanca. Capacitatea noii stații de epurare este proiectată pentru o populație echivalentă de 53.413. În Corbeanca, se va extinde reţeaua de distribuție a apei potabile, vor fi branşaţi 3.400 de locuitori şi se va extinde reţeaua de canalizare. De asemenea, se vor reabilita şi extinde sursele de captare şi tratare a apei potabile din oraşul Buftea şi comuna Corbeanca”, a anunțat ministrul Attila Korodi. (continuarea aici)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here