Acasă Politic Ia ființă Agenția Națională privind utilizarea plantelor de canabis

Ia ființă Agenția Națională privind utilizarea plantelor de canabis

DISTRIBUIȚI

Plenul Senatului a adoptat tacit, în ședința dein 26 noiembrie, proiectul legislativ inițiat de senatori și deputați ai PSD, PNL, USR, Pro România și ALDE care stabileşte ”regimul juridic privind cultivarea, producerea, fabricarea, depozitarea, comerţul, distribuţia, transportul, deţinerea, oferirea, transmiterea, intermedierea, achiziţionarea, utilizarea şi tranzitul pe teritoriul naţional, în scop medical, ale plantelor de canabis și ale substanțelor preparate pe baza acestor plante, în conformitate cu anexa care face parte integrantă din prezenta lege”, anunță Mediafax.

Astfel se înființează Agenția Națională privind utilizarea plantelor de canabis, substanțelor și preparatelor care conțin canabis în scop medical, în subordinea Ministerului Sănătății.

Legea reglementează termenul de ”uz medical” astfel: ”utilizarea pe bază de prescripție medicală a medicamentelor, preparatelor sau substanțelor care conțin canabis”.

Potrivit proiectului, Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională privind Canabisul, achiziționează toată producția internă de plante de canabis, substanțe și preparate care conțin canabis și asigură distribuirea acestora către persoanele juridice autorizate. Plantele de canabis, preparatele şi substanţele care conțin canabis ar putea fi utilizate în scop medical numai pe baza prescripţiilor medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here