Acasă Info Local Iacob neînfricatu

Iacob neînfricatu

DISTRIBUIȚI

foto click 1Care pe care la Popești Leordeni?

 

Petre Iacob, primarul en-tritre al Popești-Leordeni, este omul desemnat de PSD să candideze la alegerile locale din 2016. Principalul partid de opoziție, PNL, a pus pe tabla de șah pionul care se dorește a deveni rege.

Partidul de guvernământ nu a stat prea mult pe gânduri atunci când a decis numele celui care ar trebui să managerieze în perioada 2016 – 2020 comuna (cu ștaif de oraș!) Popești-Leordeni. Victor Ponta (căci el conducea partidul la ora respectivă) a semnat decizia prin care Petre Iacob este considerat ca fiind omul potrivit să sfințească acest loc. Cei patru ani de mandat au fost considerați a fi fost trecuți cu notă bună de omul alintat de localnici Pitre, scrie ciutescu.ro. .

De partea cealaltă, PNL-ul a băgat în căciulă trei nume: Grigore Trache (fost primar 4 mandate), Ion Dogaru (președintele formațiunii pe plan local) și outsider-ul George Adrian Ștefănescu. Urma ca X să extragă biletul câștigător. Lunile de așteptare a deciziei au arătat persoanele care au nervii necesari pentru a intra în cursă. Au rămas doar două: Grigore Trache și  George Adrian Ștefănescu. Al treilea, Ion Dogaru, a capitulat rapid, semnând trecerea la PSD!

Cei doi candidați rămași în cursa pe care “dreapta” a inițiat-o au intrat într-o altă sită. Pe criterii de selecție, doar de șefii partidului cunoscute, alesul a rămas George Adrian Ștefănescu. Deși lucrul nu-i oficial, în proporție de 99% el este contracandidatul pe care îl va avea Petre Iacob în vara lui 2016.

Am încercat să iau pulsul din interiorul celor două partide pe seama duelului anunțat. Dacă Petre Iacob se teme de sângele proaspăt din politica popeșteană, partidul de guvernământ nu pare deranjat de adversarul electoral: “Ștefănescu nu are forța să îl învingă pe Iacob. Petre chiar a făcut lucruri bune pentru oraș chiar dacă dumneavoastră îl puneți mereu în genunchi. Lucrul ăsta o să se vadă la alegeri, atunci electorii vor veni la vot” – mi-a declarat unul dintre oamenii care sunt implicați în PSD-ul local

De cealaltă parte, George Adrian Ștefănescu pare destul de reținut. Motivul este dat de faptul că nu are încă delegarea semnată de cei de la Centru. Știe că are cel mai bun profil de candidat din cadrul partidului său, dar nu se aruncă în a face declarații. Văzând site-ul personal, deduc că nu se teme de Petre Iacob, că își va duce războiul folosind armele din dotare. În schimb, dinspre partid, estimările sunt amestecate: “O să fie greu cu Petre Iacob, știe cum să câștige avantaje în acest duel. Ștefănescu are șanse bune, dar vor fi foarte bune dacă cei mutați în Cartierul de Vest își vor face Cărți de Identitate“.

Prognoza spune că Ioan Ilie – reprezentantul UNPR – nu are vreo șansă reală să devină primar. În funcție de cum va alege gruparea politică tabăra până la ora alegerilor, Ilie poate deveni cel mult viceprimar. De asemenea, nici potențialii candidați independenți (că tot am zis că mă bate gândul să-i fac o aroganță lui Iacob!) nu sunt creditați cu vreo șansă reală de reușită. Însă, cum niciodată nu se știe cum se schimbă lucrurile…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here