Acasă Info Local Patru reținuți în urma prechizițiilor de luni dimineața

Patru reținuți în urma prechizițiilor de luni dimineața

DISTRIBUIȚI

perchezitie

Polițiștii au reținut patru persoane și au instituit măsura asiguratorie a sechestrului judiciar pe bunuri, în valoare de 500.000 de euro, în urma perchezițiilor efectuate luni dimineață și a probatoriului administrat în cauză.

La data de 14 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au efectuat șase percheziţii și au pus în executare șase mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Pe numele a șase persoane s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracţiunii de evaziune fiscală, iar pentru patru dintre acestea, a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului, polițiștii au instituit sechestru judiciar pe mai multe autotrenuri și imobile, în valoare de aproximativ 500.000 de euro.

Reamintim că, în perioada 201 3 -2014, reprezentanții legali ai unei societăți comerciale, cu obiect de activitate transportul internațional de marfă, ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive pentru prestări servicii și consumabile auto, în scopul diminuării bazei impozabile, a eludării plății taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit. De asemenea, în urma investigațiilor efectuate de polițiști, aceștia au stabilit că, persoanele vizate ar fi introdus în contabilitate facturi false, obținute de la societăți comerciale de tip fantomă.

Percheziţiile au fost desfăşurate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Constanța și Giurgiu la domiciliile persoanelor vizate, precum și la sedii ale societăților comerciale admistrate de către aceștia. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 500.000 de euro. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here