Acasă Info Local Ilfov: A început ”țânțariada”

Ilfov: A început ”țânțariada”

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, acționează pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți) pe 14.700 de hectare.

În funcție de condițiile meteo, în perioada 9 – 17 aprilie 2019, începând cu orele 21.00, se va efectua tratamentul terestru în interiorul localităților (spaţii verzi de utilitate publică, aliniamente, DJ, gropi gunoi şi alte focare).

Se va folosi insecticidul K’OTHRINE PROFI 250 EC din categoria BIOCIDE, în doză de 30 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care vor fi înștiințați din timp apicultoriii și cetățenii de pe raza localităților.

Vă reamintim că această campanie de combatere a țânțarilor face parte dintr-un program amplu de combaterea a insectelor de disconfort adulte.

Vor fi aplicate tratamente terestre pentru combaterea țânțarilor și în lunile mai, iunie, iulie, august, septembrie și octombrie, în funcție de dezvoltarea insectelor. În lunile iunie și august dezinsecția se va face și aerian.

Începând din acest an, fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție va fi dotată cu GPS și va putea fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here