Acasă Social Ilfov – aproape 3.500 de persoane izolate

Ilfov – aproape 3.500 de persoane izolate

DISTRIBUIȚI

Situația epidemiologică actualizată pentru județul Ilfov la data de 31 martie 2020, ora 15:00, se prezintă astfel: 3.494 de persoane sunt izolate și monitorizate la domiciliu și 369 de persoane se află în carantină instituționalizată, conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov, anunță Instituția Prefectului Județului Ilfov.

În ultimele 24 de ore, peste 370 de forțe de ordine (polițiști, jandarmi și polițiști locali) au acționat în sistem integrat, astfel că la nivelul Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov au fost desfășurate 56 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu COVID-19. Au fost verificate 943 de locații de izolare/carantină și 2.028 de persoane au fost verificate cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare. Totodată, au fost verificate 59 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență și 3 autovehicule cu privire la transportul ilegal de persoane din zonele de risc. Ca urmare a desfășurării acestor acțiuni, forțele de ordine au aplicat 134 de sancțiuni în valoare de 156.680 lei.

Pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov a aplicat în ultimele 24 de ore 28 de sancțiuni, în valoare de 71.050 lei.

Amintim cetățenilor că în data de 30 martie 2020 au fost publicate în Monitorul Oficial Ordonanţa Militară nr. 5 și Ordonanța Militară nr. 6, ambele privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Toate măsurile luate au rolul de a ajuta structurile statului să asigure siguranţa cetăţenilor.

ATENȚIE! Conform art. 3 din Ordonanța Militară nr. 5, începând cu data de 30 martie a.c., persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, vor suporta cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora și vor răspunde penal conform legii. De asemenea, persoanele care nu respectă condițiile izolării și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, vor suporta cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora și vor fi sancționate contravențional, dacă fapta nu constituie infracțiune.

Reamintim că sancțiunile pentru nerespectarea legislației în vigoare sunt severe, iar necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională!

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și să nu uitați de linia TELVERDE 0800.800.358, unde puteți primi recomandări și alte informații despre COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08:00 și 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată +4021.320.20.20.

Instituția Prefectului – Județul Ilfov face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială și prevederile Ordonanțelor Militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este cea mai eficientă cale de a ține sub control răspândirea epidemiei. Trebuie să ne amintim în fiecare moment că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here