Acasă Info Local ILFOV: Comandamentul Central de Iarnă – gata de intervenție

ILFOV: Comandamentul Central de Iarnă – gata de intervenție

DISTRIBUIȚI

Irinel Scrioșteanu: ”Intervenția tuturor instituțiilor statului trebuie sa fie promptă și eficientă”

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat act de propunerea Inspectoratului Școlar Județean referitoare la închiderea unităților de învățământ, astfel că a decis ca în zilele de luni și marți, 26 și 27 februarie, să nu se facă cursuri în județul Ilfov.

Având în vedere avertizările meteo cod portocaliu de ger și de viscol, duminică dimineață a avut loc Comandamentul Central de Iarnă la sediul Consiliului Județean Ilfov. Alături de reprezentanții Consiliului Județean Ilfov au participat reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Poliției Rutiere, precum și ai operatorilor economici din cele 6 baze de deszăpezire.

Irinel Scrioșteanu, director de cabinet al președintelui Consiliul Județean Ilfov: ”Situația de față necesită atenție mărită din cauză că se suprapun două coduri portocalii – unul de ger și celălalt de viscol, fiind o situație foarte rară, care ar putea genera o amenințare suplimentară pentru cetățean fie că se află în trafic, la domiciliu sau oriunde în altă parte. Din acest motiv, intervenția tuturor instituțiilor statului trebuie sa fie promptă și eficientă”

Pregătiți de intervenție

Operatorii economici din cele 6 baze de deszăpezire care deservesc județul Ilfov au la dispoziție 68 de utilaje: încărcătoare frontale, wole, autobasculante echipate cu lamă și sărărița, autogredere. De asemenea, Consiliul Județean Ilfov a achiziționat clorură de calciu cu care se va interveni în situația în care temperaturile foarte scăzute vor face ca materialul antiderapant (sare cu nisip) să nu mai aibă efect. Va fi asigurată deszăpezirea celor peste 400 de km de drumuri județene, iar în caz de extremă urgență (respectiv urgențe medicale, incendii sau alte calamități) se va interveni punctual pe străzile adiacente drumurilor județene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here