Acasă Anchete Ilfov: Evaziune fiscală în domeniul comerţului cu materiale textile

Ilfov: Evaziune fiscală în domeniul comerţului cu materiale textile

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române au efectuat 33 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în trei judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerţului cu materiale textile. Opt persoane au fost reținute.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 33 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerţului cu materiale textile.

Activitățile s-au desfășurat la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, precum și la sediile sociale, spaţiile de producere și punctele de lucru ale agenților economici vizați.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, reprezentanţii a 5 societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor competente achiziţii fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Activitatea infracţională ar fi constat în producţia/importul de produse textile la preţuri subevaluate, produse care ulterior ar fi fost valorificate la preţul pieţei în complexuri comerciale din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară.

Sumele aferente tranzacţiilor nereale ar fi fost transferate în conturile a 7 firme care prezentau un comportament de tip ”fantomă”, iar ulterior ar fi fost retrase în numerar şi restituite reprezentanţilor societăţilor care ar fi alimentat conturile.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri contabile şi extracontabile, acte de proprietate şi carduri bancare.

De asemenea, au fost indisponibilizați 23.000 de lei şi un fond de marfă în valoare de peste 350.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asigurătorii asupra fabricii de confecţii şi asupra a 6 imobile, până la acoperirea în totalitate a prejudiciului cauzat bugetului de stat, estimat la 11.500.000 de lei.

18 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5, pentru audieri. Față de 8 persoane a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, cu propunere legală.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here