Acasă Anchete Ilfov: Fake-uri confiscate în urma a 17 percheziții

Ilfov: Fake-uri confiscate în urma a 17 percheziții

DISTRIBUIȚI

În ultima săptămână, polițiști de la Secția Regională de Poliție Transporturi București au desfășurat o acțiune, pe parcursul a două zile, în urma căreia au capturat parfumuri și articole de marochinărie, îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, a căror valoare se ridică la 420.000 de euro.

Prima activitate a constat în efectuarea a 13 percheziții asupra unor colete trimise de o societate comercială din România către persoane fizice din spațiul comunitar. Coletele conțineau peste 1.000 de parfumuri și apă de parfum susceptibile a fi contrafăcute. Polițiștii au mai găsit și 80 de produse contrafăcute de marochinărie, purtând însemnele unor mărci consacrate. Din cercetări a rezultat că aceste produse, cu numele unor brand-uri recunoscute, ar fi avut ca destinație Germania și Anglia, pentru valorificare.

În următoarea zi, acțiunea a continuat cu alte patru percheziții la depozite din București ale unor firme de transport, despre care existau indicii cu privire la transportul de mărfuri de contrabandă sau contrafăcute. În urma verificărilor, au fost confiscate peste 1.500 de produse cosmetice (parfumuri și apă de parfum) susceptibile a fi contrafăcute, purtând sigla și marca unor produse consacrate. Au mai fost indisponibilizate aproape 1.300 de articole de marochinărie, îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală. Valoarea mărfurilor confiscate sau indisponibilizate se ridică la 300.000 de euro.

”Marfa”, a carei valoare de piață este de aproximativ 420.000 de euro, a fost ridicată de organele vamale.

Acțiunea, desfășurată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea de polițiștii Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, a fost sprijinită și de specialiști ai Direcției Regionale Vamale București.

Polițiștii continuă cercetările, în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here