Acasă Economie Ilfov: Se reabilitează patru poduri de pe DJ

Ilfov: Se reabilitează patru poduri de pe DJ

DISTRIBUIȚI

Patru poduri din județul Ilfov vor fi reabilitate și modernizate anul acesta. Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov au semnat contractele de execuție și au ținut și prima ședință de lucru pentru implementarea proiectelor. Au fost de faţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov alături de primarul comunei Gruiu, Ion Samoilă, primarul comunei Periş, Anghel Albu, primarul comunei Nuci, Vasile Georgel, dar şi reprezentanţi ai proiectantului – VIOTOP SRL, ai constructorului – ROMSERVICE CONSTRUCT şi STYLE CONSTRUCT, ai Apelor Române, Telekom. Evenimentul a avut loc la Gruiu, la 14 februarie.

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: ”Rămânem fideli planurilor noastre și punem siguranța cetățenilor pe primul plan. Vrem ca podurile din județ să corespundă tuturor cerințelor de rezistență și să le prelungim durata de viață. Reabilitarea drumurilor și a podurilor înseamnă condiții mai bune de trafic și asta face ca județul nostru să fie mai atractiv pentru cei care vor să investească în zonă”.

Ionel Scrioșteanu, administratorul public al județului Ilfov: ”Semnăm astăzi contractele de execuţie pentru patru poduri de pe raza judeţului, poduri care sunt într-o stare avansată de degradare, dar nu constituie un pericol imediat. Noi, la consiliul județean, suntem adepţii prevenţiei. Ne dorim un disconfort cât mai mic pentru populaţia din zonă şi cer constructorilor să-şi îndeplinească termenele şi astfel să evităm penalităţile sau rezilierea de contracte, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor lucrări”.

Durata fiecărei lucrări este de șase luni. Prețul total al lucrărilor este 8,4 milioane lei fără TVA.
Cele patru poduri care intră în reabilitare sunt:

Pod peste râul Ialomiţa, în satul Lipia, comuna Gruiu, DJ 101 B. Este un pod din beton, construit în 1971 și reabilitat în 1999. Obiectiv: readucerea podului la parametri normali de exploatare, asigurarea cerințelor de rezistență, stabilitate și prelungirea duratei de viață, îmbunătățirea siguranței. Structura este alcătuită din 4 grinzi tronsonate, care prezintă crăpături, pete negre, aspect prăfuit. Elementele de rezistență care susțin calea podului au și ele fisuri și crăpături. Reabilitarea se va face pe întreaga lungime – 71 metri, dar și pe toată structura de rezistență. Lucrările se vor realiza consecutiv, pe câte un sens de mers. Pe celălalt se va circula alternativ, semaforizat.

Pod peste Valea Vlăsiei, în sat Lipia, comuna Gruiu, pe DJ 101 C (face legătura între DN1 – Ciolpani și DJ 101 – lângă Grădiștea și Moara Vlăsiei). Lungimea podului: 49, 5 m.Starea de fapt: 9 grinzi, unele cu fisuri, armături neacoperite și ruginite, defecte de suprafață. Calea de pod se va reface în întregime, elementele de trotuar se vor înlocui, structura de rezistență va fi reabilitată.

Pod peste râul Căldărușani, în sat Lipia, comuna Gruiu, pe DJ 101C. Lungime pod: 49 m. Cele nouă grinzi prefabricate sunt fisurate, betonul prezintă infiltrații. Vor fi reabilitate întreaga suprafață și structura de rezistență.

Pod peste lacul Snagov, în Periș, pe DJ 101B. Acest drum face legătura între Lucianca, județul Dâmbovița, și Adâncata, județul Ialomița. Drumul județean traversează lacul Periș, în zona Pârâul Coadele Snagovului. Podul a fost construit în 1995. Grinzile din beton prefabricat au defecte de suprafață, lipsesc parapeții de protecție pietoni, albia nu e amenajată, calea de pod are denivelări. Reabilităm întreaga suprafață și structura de rezistență.

În administrarea CJ Ilfov există 20 de poduri, dintre care trei sunt reabilitate, cinci sunt în lucru, iar zece sunt expertizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here