Acasă Economie Ilfovul, concurență mare la Expo Real München

Ilfovul, concurență mare la Expo Real München

DISTRIBUIȚI

Județul Ilfov a avut concurență la Expo Real München. Nodul Intermodal de la Moara Vlăsiei și Măgurele Science Park au avut vecini de stand pe măsură.

La Szeged – Ungaria se realizaează ELI ALPS în jurul căruia se va dezvolta un parc tehnologic. ELI ALPS este unul dintre cei trei piloni ai proiectului Extreme Light Infrastructure. Cofinanțat de UE, poate produce cel mai mare număr și, în același timp, cele mai scurte impulsuri laser din lume. Astfel se permite observarea proceselor atomice din molecule.

Bulgarii ne fac concurență cu nodul lor intermodal de la Plevna. Situat la 160 km de Sofia și 300 de km de Varna, are o suprafață de 203.000 metri pătrați și va avea și un parc industrial.

O surpriză foarte plăcută la târg a fost standul Republicii Moldova. Aici s-au promovat zonele greenfield care au nevoie de investiții și care oferă condiții speciale pentru dezvoltatori și investitori: prețuri mici la teren, TVA 0%, iar impozitul pe profit pentru companiile care ating un milion de euro este zero pentru următorii trei ani.

Elvețienii au venit cu Swiss Circle, cu fotografii din Alpi și au prezentat pe o suprafață de 350 de metri pătrați principalii actori ai pieței imobiliare.

Luxemburghezii au prezentat un proiect imobiliar destinat să livreze până la peste 50.000 de metri pătrați de spații pentru birouri. Piesa centrală din noul ansamblu va fi un complex de clădiri care va avea și un hotel cu peste 210 camere, un club de afaceri, un studio de fitness, peste 4.000 de locuri de parcare, pasarele pietonale și poduri, supermarket și altele.

Un alt stand învecinat a fost Berlin Brandenburg. Ilfovul este deja partener în două proiecte: Sustainable Metropolitan Areas and the Role of The Edge City și Succession and Transfer of Business in Regions, ambele cu fonduri europene nerambursabile. Regiunea Berlin Brandenburg a prezentat un parc industrial, iar, după ce delegații CJ Ilfov au prezentat și celelalte proiecte, germanii s-au arătat imediat interesati de o nouă colaborare în vederea schimbului de bune practici în dezvoltarea și managementul parcului industrial și un viitor parteneriat între companiile ce vor funcționa în cele două parcuri.

Expo Real 2019 s-a încheiat, iar datele organizatorilor arată amploarea evenimentului: 2.190 de expozanți din 45 de țări și peste 46.000 de participanți din 76 de țări.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here