Acasă Educatie Ilfovul, din nou sub COD PORTOCALIU de viscol

Ilfovul, din nou sub COD PORTOCALIU de viscol

DISTRIBUIȚI

Școlile – închise pe 23 martie

Administrația Națională de Meteorolohie (ANM) anunță că în intervalul 21 martie, orele 14.00 – 22 martie, orele 15.00, vremea va fi deosebit de rece. Se vor înregistra ninsori moderate cantitativ şi polei.

În după-amiaza și seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă pe arii mai extinse în centrul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În prima parte a zilei de joi (22 martie) în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare.

La începutul intervalului, în sudul Munteniei și în Dobrogea vor fi și precipitații mixte, favorizând formarea de polei sau ghețuș.

Avertizarea COD PORTOCALIU de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută intră în vigoare joi, la orele 23.00, şi este valabilă până vineri la orele 15.00. Vizat este și județul Ilfov.

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

După vacanța forțată din perioada 26 februarie – 2 martie, elevii din Ilfov vor avea parte de încă o zi liberă, vineri, 23 martie, invocate fiind tot condițiile meteo. Măsura este oficială, chiar dacă Inspectoratul Școlar Județean Ilfov nu a anunțat-o până la această oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here