Acasă Educatie ILFOVUL NU MAI ARE SECRETAR DE STAT LA EDUCAȚIE

ILFOVUL NU MAI ARE SECRETAR DE STAT LA EDUCAȚIE

DISTRIBUIȚI

Secretarul de Stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică a fost eliberată luni, 24 februarie, din funcţie, potrivit unei decizii a premierului publicată în Monitorul Oficial, după ce Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a stabilit săptămâna trecută că lucrarea de disertaţie dizertație la master a Ştefaniei Vasilica (Duminică) Voicu este un plagiat integral al lucrării Cameliei Voiculescu.

„Lucrarea de disertaţie a doamnei Ştefania Vasilica (Duminică) Voicu este un plagiat integral al lucrării doamnei Camelia Voiculescu. De la Titlu, Cuprins până la Concluziile personale, totul este copiat identic. De fapt, este vorba de o fotocopie a lucrării sursă în care s-au produs câteva modificări minore care trădează efortul superficial de înlăturare a posibilităţii de identificare a lucrării sursă. Raportul Comisiei, anexat acestui Proces verbal, detaliază tehnic plagiatul. Comisia s-a pronunţat în unanimitate în legătură cu acest grosolan atentat la integritatea academică produs printr-o gravă abandonare a simplelor şi bunelor practici academice”, se arată în raportul Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti. Aceasta solicită rectoratului Universităţii din Bucureşti să propună Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării să retragă doamnei Ştefania Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertaţie.

Comisia de Etică este preocupată de faptul că un demnitar al statului, dar membru al comunităţii academice, este într-o gravă culpă care contribuie la decredibilizarea Educaţiei în România. Chiar dacă o lege specială dedicată demnitarilor aflaţi în culpă academică îi sustrage pe aceştia judecării de către comunitatea care le-a acordat titlurile academice, Comisia de Etică atrage atenţia asupra acestui caz care pune sistemul educaţional românesc într-o lumină foarte proastă, se mai arată în comunicat.

Ștefania Duminică își va păstra titlul de masterand până la o eventuală decizie de retragere dată de Comisia Națională de Etică. Reamintim că același organism al Universității București a decis, în vara lui 2012, și că Victor Ponta a plagiat.

Ștefania Duminică a fost susținută de PNL Ilfov pentru această funcție, însă înlăturarea ei din funcție nu putea fi făcută decât de premier. De-altfel, liberalii, în urma scandalului legat de plagiat, s-au dezis imediat de aceasta, însă prim-ministrul a așteptat verdictul comisiei de specialitate.-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here