Acasă Economie ILFOVUL, TOT MAI ATRACTIV PENTRU INVESTITORII CHINEZI

ILFOVUL, TOT MAI ATRACTIV PENTRU INVESTITORII CHINEZI

DISTRIBUIȚI

Președintele C.J. Ilfov, Marian Petrache: ”O nouă vizită a autorităților locale din provincia Zhejiang în județul Ilfov indică o evoluție a relațiilor bilaterale, ce vor deveni puncte-cheie în proiectul Înțelegerii de înfrățire”

În perioada 28 – 31 mai a.c., Consiliul Județean Ilfov a găzduit vizita unei delegații din provincia Zhejiang, condusă de Feng Ming, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Parlamentului (Adunării Populare) provinciei Zhejiang. Obiectivele convenite în Scrisoarea de Intenție privind stabilirea de relații de înfrățire între județul Ilfov și provincia Zhejiang (semnată în iulie 2013) au fost reluate joi, 29 mai a.c., în cadrul convorbirilor oficiale: promovarea unei cooperări pragmatice între Consiliul Județean Ilfov și Parlamentul provinciei Zhejiang, schimburi la vârf între Consiliu/Parlament, schimburi și cooperare în domenii precum economie, comerț și investiții, educație, știință, tehnologie, turism, cultură. Convorbirile oficiale au mai inclus prezentarea unor potențiale proiecte inițiate de către Consiliul Județean Ilfov și administrația publică locală, în scopul atragerii de investiții.

petrachePreședintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a declarat că “o nouă vizită a autorităților locale din provincia Zhejiang în județul Ilfov indică o evoluție a relațiilor bilaterale, ce vor deveni puncte-cheie în proiectul Înțelegerii de înfrățire. Scopul îl constituie atragerea de investiții, promovarea comerțului bilateral și al schimburilor interumane, precum și dezvoltarea de proiecte comune”.

Șeful delegației chineze, Feng Ming, și-a exprimat interesul de a dezvolta relația de cooperare, având în vedere că provincia se află, în prezent, în proces de reformare, prin descentralizare și, implicit, remodelarea modelului de afacere pentru creștere economică. Schimbul de experiență și bune practici în domeniul administrației, promovarea cooperării între societățile economice și comerciale, precum și încurajarea și susținerea implicării în colaborare a camerelor de industrie și comerț din Ilfov și Zhejiang pot constitui domenii fezabile de cooperare.

Prezentă la întâlnire, Excelența Sa, doamna Huo Yuzhen, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al R.P. Chineze în România, a reiterat sprijinul pentru implicarea celor două părți în proiecte economice și investiționale de interes comun pe agenda dialogului româno-chinez.

Programul vizitei delegației chineze a mai inclus o vizită la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” (IFIN-HH) și discuții cu consilierii județeni.

Delegația chineză din provincia Zhejiang a fost reprezentată de Feng Ming, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Parlamentului (Adunării Populare) provinciei Zhejiang, Wang Xiaofeng, secretar general adjunct al Guvernului provinciei Zhejiang, Han Jie, director general adjunct, Departamentul de Comerț al Provinciei Zhejiang, Yu Yiping, director general adjunct, Departamentul de Afaceri Externe al Provinciei Zhejiang, dl Jiang Xuyan, director al Oficiului General al Provinciei Zhejiang, dna Zhao Zhizhan, director adjunct, Divizia Relații Economice Internaționale, Departamentul de Comerț al Provinciei Zhejiang, Ruan Ganghui, director adjunct, Divizia Relații Economice Internaționale, Departamentul de Comerț al Provinciei Zhejiang, Shen Wenhua, Divizia de Comerț Extern, Departamentul de Comerț al Provinciei Zhejiang și dna Sun Beilei, Departamentul de Afaceri Externe al Provinciei Zhejiang. Din partea română au mai participat la convorbiri, conducerea Consiliului Județean Ilfov, președintele Camerei de Comerț și Industrie București, Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Ilfov, Dan Dumitru, precum și reprezentanți ai administrației publice locale din județul Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here