Acasă Economie In Ilfov si in toata tara, dezinteres pentru Bursa Locurilor de Muncă...

In Ilfov si in toata tara, dezinteres pentru Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți 

DISTRIBUIȚI

bursa-munca-ajofmAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov a organizat joi, 20 octombrie 2016, ”Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi”. Acţiunea s-a desfăşurat la Colegiul Economic Viilor, din Şos. Viilor, nr.38, Sector 5, Bucureşti.

În vederea participării la Bursă au fost contactaţi 150 de angajatori, dintre care s-au prezentat 30, aceştia oferind 579 locuri de muncă, pentru absolvenții cu studii superioare, studii medii, muncitori calificați și muncitori necalificați. Au participat 347 de persoane, dintre care 36 absolvenți și au fost selectați în vederea angajării – 34. Profesiile, meseriile sau ocupațiile pentru care  agenții economici din județul Ilfov oferă locuri de munca sunt : agent servicii client, stivuitorist, gestionar depozit, lăcătuș mecanic, desenator tehnic, secretară,  mecanic auto, tâmplar, inginer, lucrător comercial, casier, electrician, șofer, manipulant mărfuri, paznic, etc.

În cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți a fost amenajat un atelier  pentru tehnici de cautare a unui loc de muncă (conceperea unui CV european, a unei scrisori de intentie, prezentarea la un interviu) participând 36 de persoane.

Bursa a fost organizată la nivel naţional, în toate judeţele şi în municipiul Bucureşti în 78 agenţii locale şi puncte de lucru.. Au fost contactați 28.353 de agenți economici, doar  2.348 dând curs invitației. Au fost oferite 33.109 locuri de muncă. Au participat 24.839 de persoane, din care 14.505 absolvenţi de învăţământ. Au fost selectați doar 6.693, 47 fiind încadrați pe loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here