Acasă Economie PRECIZĂRI DE LA PRIMĂRIA CAPITALEI PRIVIND PMUD 2016 – 2030 BUCUREȘTI –...

PRECIZĂRI DE LA PRIMĂRIA CAPITALEI PRIVIND PMUD 2016 – 2030 BUCUREȘTI – ILFOV  

DISTRIBUIȚI

 

pmudReferitor la solicitarea celor 18 asociatii si grupuri civice care au invitat consilierii generali ai municipiului Bucuresti sa discute despre principiile Planului de Mobilitate Urbana Durabila 2016 – 2030 Bucuresti – Ilfov (PMUD), Primaria Capitalei susține că a raspuns principiilor care au stat la baza elaborarii documentului.

  1. Contractul privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila 2016 – 2030 Regiunea Bucuresti -Ilfov (PMUD B-IF) a fost încheiat între BERD si M.D.R.A.P., avand ca beneficiari finali, conform legislatiei în vigoare, unitatile administrativ-teritoriale Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov. Din echipa BERD de elaborare a PMUD a facut parte si un membru OPTAR, una dintre ONG-urile care reclama in prezent deficiente in procesul de comunicare publica.
  2. Inca din anul 2012 au existat discutii la nivelul PMB, privind necesitatea unui plan de mobilitate, discutii la care au fost implicate activ atat OPTAR, cat si alte ONG – asociatii, grupuri civice.

Urmare acestora, la nivelul Municipiului Bucuresti s-a constituit Grupul de lucru pentru realizarea Planului Integrat de Mobilitate în Municipiul Bucuresti si zona sa regionala de influenta în transport, OPTAR fiind unul dintre membri.

  1. Echipa de lucru a P.M.B. pentru PMUD a participat în perioada 2014 – 2016 la toate întrevederile organizate de BERD, C.J. Ilfov, Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti, inclusiv la dezbaterea organizata de asociatia OPTAR. În toata aceasta perioada, îndeplinirea prevederilor contractuale, precum si a responsabilitatilor si atributiilor – ce cuprind inclusiv modul de consultare a partenerilor -, a intrat în sarcina partilor contractuale – BERD si M.D.R.A.P.
  2. Atat Primaria Capitalei cat si C.J. Ilfov au publicat Planul de Mobilitate pe site-urile proprii (www.pmb.ro si www.cjilfov.ro) si au organizat în perioada elaborarii acestuia (în 2015), dar si ulterior (primul trimestru al anului 2016) trei dezbateri publice cu participarea institutiilor interesate si a cetatenilor. La toate aceste întalniri a participat atat OPTAR cat si alte ONG-uri care s-au aratat interesate de PMUD.

Cetatenii interesati de acest subiect au putut trimite opinii sau sugestii la adresa de email pmud@pmb.ro, pusa la dispozitie de Primaria Capitalei. Toate aceste observatii si comentarii au fost trimise catre BERD si echipa de elaborare a PMUD, în vederea stabilirii formei finale a PMUD. În varianta revizuita a PMUD, publicata de asemenea pe site, cei interesati au putut vizualiza opinia BERD si a echipei de elaborare a Planului privind includerea comentariilor si propunerilor pe care le-au transmis.

  1. In ceea ce priveste campaniile de informare, Municipalitatea Bucuresti impreuna cu Consiliul Judetean Ilfov au împuternicit Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti-Ilfov (ADIBI) sa gestioneze pentru P.M.B. campaniile de informare si publicitate aferente pe tot parcursul procedurilor. Astfel, ADIBI a  realizat o mediatizare masiva a PMUD – prin campania de promovare si masurile de publicitate desfasurate în perioada februarie/martie 2016 pana în prezent, în Bucuresti si în Ilfov si prin pagina de facebook a asociatiei. Pana la aprobarea de catre C.G.M.B. si C.J. Ilfov a PMUD B-IF, responsabilitatea privind informarea, comunicarea si abordarea participativa a factorilor interesati apartine în exclusivitate M.D.R.A.P. si BERD.

In toata aceasta perioada P.M.B. a raspuns la solicitarile adresate atat de OPTAR, cat si de alte ONG-uri, asociatii , grupuri civice si persoane fizice.

Dupa primirea de la BERD a Raportului final la PMUD – care ar trebui sa cuprinda toate observatiile transmise de P.M.B.-, documentul va fi supus dezbaterii publice, asa cum prevede Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala în administratia publica, si ulterior va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here