Acasă Interne În sfârșit, mașini noi pentru Poliția Română

În sfârșit, mașini noi pentru Poliția Română

DISTRIBUIȚI

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat, la 20 iunie a.c., la evenimentul organizat cu ocazia recepționării de către Inspectoratul General al Poliției Române a peste 100 de autoturisme Dacia Logan, din totalul de aproximativ 560 de autospeciale cumpărate pentru Poliția Română și Poliția de Frontieră.

Mașinile au fost achiziționate din suma de 30 de milioane lei cu care a fost suplimentat bugetul MAI în luna aprilie a.c., din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

În vederea continuării demersurilor pentru înnoirea parcului auto al MAI, până la finalul acestui an se vor mai achiziționa alte aproximativ 1.300 de autovehicule, autospeciale și motociclete, în valoare de 120 milioane de lei, destinate structurilor MAI.

”Am preluat parcul auto al ministerului la începutul mandatului undeva la 40% ca grad de dotare și foarte multe din mașinile folosite de polițiști și de jandarmi erau uzate. Eu cred că este un pas important pe care îl facem anul acesta, reușind să aducem aproximativ 2.000 de mașini, nu numai în Poliție (…) Eu cred cu tărie că aceasta este direcția în care trebuie să mergem”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Ministrul a anunțat că, pe lângă îmbunătățirea gradului de înzestrare cu mijloace auto și de protecție, la nivelul structurilor MAI se vor organiza și cursuri de perfecționare în ceea ce privește conducerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, precum ambulanțele SMURD sau autospecialele Poliției Rutiere. În cadrul programelor de pregătire, cursanții își vor consolida abilitățile necesare conducerii autovehiculelor, punându-se accent pe conducerea preventivă, conducerea sportivă, derapajul controlat, proceduri în caz de accident, frânarea de urgență, menținerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută. Programele de pregătire auto vor fi conduse de instructori specializați care anterior vor urma cursuri la școli de pilotaj auto ale polițiilor din state UE.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here