Acasă Anchete Încă o grupare de evazioniști destructurată

Încă o grupare de evazioniști destructurată

DISTRIBUIȚI

În urma a cinci percheziții efectuate în București și Ilfov, a fost destructurată o grupare infracțională bănuită de crearea unui prejudiciu de 3.000.000 de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

La data de 28 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat cinci percheziții, în București și Ilfov, la locuințele mai multor persoane bănuite de infracțiuni economice. De asemenea, polițiștii au pus în executare opt mandate de aducere emise pe numele celor în cauză.

Din investigații au rezultat indicii cu privire la existența unui grup infracțional organizat care are în centru mai multe societăți comerciale aflate sub coordonarea faptică sau scriptică a acelorași persoane. Gruparea era specializată în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală prin înregistrarea de operațiuni fictive de achiziții și spălare de bani prin retrageri de numerar în baza unor acte ce atestă operațiuni fictive. În urma activității infracționale a fost cauzat un prejudiciu, estimat în prezent, la 3.000.000 de euro.

În cauză, se efectuează cercetări față de șapte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani în formă continuată.

De asemenea, a fost dispusă măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor imobile aparținând a șapte persoane, până la concurența sumei de 3.000.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − eight =