Acasă Economie ÎNCĂ O ÎNCERCARE

ÎNCĂ O ÎNCERCARE

DISTRIBUIȚI

Primă de activare de 500 de lei pentru șomerii ilfoveni care se angajează – Şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de trei luni, ulterior datei înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 lei, neimpozabilă.

Persoanele care beneficiază de prima de activare au dreptul la menţinerea acesteia şi în situaţia în care, în perioada de trei luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează, în termen de 30 de zile, la un alt angajator, în aceleaşi condiţii.

Pentru acordarea primei de activare prevăzute de art. 73^2 din legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru somaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, persoanele interesate vor depune la A.J.O.F.M. Ilfov, în termen de 30 de zile de la data incadrarii, următoarele documente:

  1. a) cerere conform modelului prevăzut în anexa nr. 32 la lege;
  2. b) actul în baza căruia au fost încadrate în muncă, în copie, sau dovada încadrării în muncă, printr-un act eliberat de angajator, pe suport de hârtie sau în format electronic cu semnatură electronica extinsa, bazată pe un certificate calificat;
  3. c) angajament pentru respectarea prevederilor art. 73^3 din lege, conform modelului prevăzut in anexa nr. 33;
  4. d) declaraţie pe propria răspundere a angajatorului din care sa rezulte că în ultimele 12 luni acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana care solicită prima de activare.

Nu beneficiază de aceste drepturi persoanele care se încadrează la angajatori cu care au avut raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni, precum şi persoanele care se încadrează pe o perioadă determinată de cel mult trrei luni, iar ulterior încadrării în muncă se schimbă durata pe perioada determinată mai mare de trei luni sau nedeterminată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here