Acasă Info Local Încă opt autospeciale pentru IGSU 

Încă opt autospeciale pentru IGSU 

DISTRIBUIȚI

IGSU_Predare autospeciale (4)ISU Bucuresti – Ifov, doar gazda

Joi, 28 iulie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov s-a desfășurat evenimentul prilejuit de distribuirea a opt autospeciale pentru stingere de mare capacitate, anunță IGSU. Cele opt autospeciale performante vor asigura intervenția optimă la misiunile pentru care suntem solicitați, iar astăzi acestea vor completa parcurile auto ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Bistrița-Năsăud, Brașov, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Vrancea, Iași și Suceava.

Noile autospeciale, cu o capacitate de 5.000 litri de apă, sunt destinate intervențiilor pentru stingerea incendiilor și asigurarea necesarului de apă în comunitățile afectate de producerea situațiilor de urgență. Totodată, acestea dispun de echipamente de prim ajutor medical, iar prin caracteristicile lor, pot efectua misiuni în zone cu drumuri greu accesibile, în orice anotimp al anului.

Oficialii prezenți la eveniment au subliniat importanța achiziționării unor autospeciale noi și performante, care să înlocuiască mașinile de stingere incendii, cu durata de utilizare depășită și o vechime de peste 30 de ani.

Cele opt autospeciale reprezintă debutul unui proiect amplu, prin intermediul căruia Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va achiziționa autospeciale cu echipament specific pentru transportul scafandrilor la intervenție, motopompe remorcabile de mare capacitate, autopompe cisternă de mare capacitate (5.000 litri și 9.000 litri), ambarcațiuni de salvare din aluminiu cu motor, autocamioane transport materiale la intervenție și autospeciale transport a personalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here