Acasă Educatie Încă un record! Alpinista Dor Geta Popescu a atins Pico de Orizaba,...

Încă un record! Alpinista Dor Geta Popescu a atins Pico de Orizaba, cel mai înalt vulcan din America de Nord

DISTRIBUIȚI

Alpinista româncă Dor Geta Popescu a atins joi, 5 mai 2016, ora locală 11.30 vârful celui mai înalt vulcan din America de Nord, Pico de Orizaba, cu o înălțime de 5.636 de metri. Pentru Geta este a cincea reușită în Circuitul 7 Vulcanoes al celor mai înalți vulcani de pe fiecare continent.

Reprezentantă a Federației Române de Alpinism și Escaladă și membră a Altitude Expeditions Team, Dor Geta Popescu în vârstă de 12 ani devine astfel cea mai tânără alpinistă din lume care încheie cu succes ascensiunea vulcanului mexican.dor_geta_popescu_pico_de_orizaba3

Pico de Orizaba este cel mai înalt munte din Mexic și al treilea cel mai înalt munte din America de Nord, după Denali (anterior denumit McKinley) din Alaska, Statele Unite ale Americii, și Logan din Canada.

„1300 metri diferența de nivel parcurși în mai puțin de 5 ore, un traseu abrupt cu trecere de la gol alpin și stâncă la o faleză cu rocă erodată de ghețarul tocmai retras. După parcurgerea ghețarului care îmbracă conul vulcanic, am ieșit pe creasta craterului. Totul într-o succesiune rapidă pe o rută solicitantă, însă deosebit de frumoasă, care a culminat cu vârful și panorama superbă care s-a deschis în fața mea. Extaz… la altitudine!” – a declarat Geta, citată de www.timpromanesc.ro

Dor Geta Popescu este legitimată la secția de performanță în alpinismul de altitudine a Clubului Sportiv Montan Altitudine. Prin reușita din Mexic confirmă încă o dată pregătirea și forma sportivă de excepție demonstrate cu trei luni în urmă când a obținut primul rezultat deosebit din 2016. Pe 6 februarie a escaladat varful Aconcangua (6.960 de metri), cel mai înalt munte din afara Asiei, stabilind un record mondial de vârstă pentru acest munte.

continuarea AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here