Acasă Info Local INFLAȚIE DE PARTIDE

INFLAȚIE DE PARTIDE

DISTRIBUIȚI

Parlamentul a adoptat legea care permite înființarea partidelor politice cu doar trei membri, o dorință mai veche a europarlamentarului Monica Macovei, iar  doritorii de acțiune politică s-au și pus pe treabă.

La Cluj, de exemplu, va lua ființă Partidul Țiganilor, formațiune care își propune să schimbe viața etniei romilor dacă va avea succes în alegeri. ”Ne-am gândit că e momentul să schimbăm în bine viața romilor din România și să le oferim șansa de a avea o viață mai bună! De 25 de ani, țiganii, că așa ne numim noi, nu romi, cum vor unii, nu au o viață mai bună, dimpotrivă trăiesc mult mai greu decât pe vremea lui Ceaușescu! Vom înscrie la Tribunal Partidul Țiganilor și ne vom lupta pentru etnia noastră. Îi invit alături de noi pe toți țiganii care vor ca viața fraților lor să fie alta. Fac apel la artiștii romi, la sportivi, la personalitățile etniei să vină alături de noi să facem ceva să schimbăm viața comunității noastre”, spune Aurel Pascu, președintele executiv al Partidului Țiganilor, citat de Libertatea.

Membrii fondatori ai formațiunii politice sunt Aurel Roșianu – senior-președinte, Aurel Pascu – președinte executiv și Dragoș Roșianu – prim-vicepreședinte. Pascu mai spune că îi așteaptă în partid doar pe romii care au cel puțin diplomă de Bacalaureat.

Este de așteptat și apariția altor formațiuni, ceea ce va duce la accesul tot mai greu în Parlament, având în vedere pragul electoral actual.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here