Acasă Info Local PAPA FRANCISC, INVITAT ÎN ROMÂNIA

PAPA FRANCISC, INVITAT ÎN ROMÂNIA

DISTRIBUIȚI

Președintele Românie Klaus Iohannis a început joi, 14 mai, o vizită la Vatican, unde va fi primit de Papa Francisc. Șeful statului a declarat înainte de plecarea din țară că vizita pe care o face este foarte importantă, fiind prima vizită oficială la acet nivel de la începutul pontficatului Papei Francis.

”Este o vizită foarte importantă din multe puncte de vedere. Este prima vizită oficială la acest nivel de la începutul pontificatului Papei Francics. Exact mâine (vineri – n.r.) pe 15 mai, aniversăm 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun”, a declarat Iohannis.

”Cu Sanctitatea Sa Papa Francisc vom avea un schimb de opinii pe teme bilaterale, europene și internaționale. Voi adresa o invitație Papei Francisc de a vizita România. Am discutat cu Preafericitul Daniel despre această chestiune și Biserca Ortodoxă Română sustine 100% acest demers. Dorința noastră este ca vizita să fie în 2018, anul în care sărbătorim 100 de ani de existență a Românei moderne. România are vocația unei relații speciale cu Sfântul Scaun”, a mai spus președintele.

Înainte de a se întâlni cu Papa Francis, Klaus Iohannis va fi prezent joi la Milano unde va vizita pavilionul românesc de la Expoziția Universală Milano 2015. Tot în cursul zilei de joi, șeful statului va avea o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din Milano. – www.viitorulilfovean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here