Acasă Economie Inovarea prin digitalizare în regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia va avea un centru...

Inovarea prin digitalizare în regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia va avea un centru specializat

DISTRIBUIȚI

USH Pro Business împreună cu partenerii săi au pus bazele primului centru de inovare prin digitalizare, denumit Smart eHub – Digital Innovation Hub, din regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia. Consorțiul este conceput ca o rețea de centre de inovare prin digitalizare care se vor dezvolta într-un  ecosistem colaborativ axat pe interacțiunea dintre toți cei care pot contribui la inovare folosind tehnologiile noi ale spațiului virtual. Scopul acestui centru de inovare și digitalizare este de a deveni principalul furnizor de servicii digitale capabil să ofere  firmelor din sectorul privat, în special, dar și instituțiilor publice, cea mai bună expertiză și competențe pe tehnologii necesare transformării digitale, cum ar fi: procesare de date, IoT, IIoT, industria 4.0, M2M, inteligență artificială, electronică, robotică, cloud computing, tehnologii laser, printing 3D, blockchain, sisteme de informații spațiale sau geografice și altele.

Poiect ula are europeană și este inițiat de clusterul Smart Alliance – Innovation Technology Cluster împreună cu partenerii USH Pro Business și Clusterul Elinclus care au depus eforturi în vederea demonstrării necesității unui ”Digital Innovation Hub” în regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia. Principalul obstacol al entităților juridice din această regiune în procesul intern de transformare digitală este know-how-ul și accesul la tehnologiile inovatoare și digitale. Centrul de inovare și digitalizare are ca scop principal eliminarea acestor obstacole care împiedică companiile din regiune să devină mai competitive.

Ariile de intervenție ale centrului sunt axate pe Strategia de Specializare Inteligentă a celor două regiuni adresate. Acestea sunt Smart City, Agricultură și industria alimentară (cu accent pe produsele biologice tradiționale, bioeconomie și agricultură de precizie), Turism și identitate culturală, Prelucrarea lemnului & mobilier, Textile și îmbrăcăminte, Circuite Electronice Integrate, Auto – producția de subansamble auto, Automotive Electronics, Producția de cabluri, Inginerie și activități conexe de consultanță tehnică, Dezvoltare & Cercetare în alte științe naturale și inginerie.

Digital Innovation Hub este conceput ca un ”one-stop-shop”, într-o rețea formată în mai multe centre locale în cadrul celor două regiuni adresate, unde companiile de orice mărime interesate de inițierea sau accelerarea procesului de digitalizare să poată beneficia de mentorat, testare, prototipuri, infrastructură digitală și altele; scopul fiind de a oferi un avantaj competitiv pe piețele locale și internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here