Acasă Social Instituțiile publice locale pot organiza concursuri și examene pentru angajarea de cadre...

Instituțiile publice locale pot organiza concursuri și examene pentru angajarea de cadre medicale

DISTRIBUIȚI
professional friendly female doctor hand checking old man patient chest with stethoscope on bed in hospital, coronavirus, covid-19, health care and medical technology concept

Guvernul a stabilit printr-un memorandum că instituțiile publice locale pot organiza concursuri sau examene pentru ocuparea a 2.100 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate și asistență socială.

De asemenea, a fost aprobată ocuparea tuturor celor 599 de posturi de medici solicitate.

În cazul posturilor de asistent medical, a fost aprobată ocuparea prin concurs sau examen a jumătate din numărul celor solicitate, iar pentru personal de specialitate medico-sanitar cu studii superioare (de pildă asistent social, farmacist, biolog etc.), pentru categoriile de personal cu studii medii (registrator medical, statistician medical) și pentru personalul sanitar auxiliar (îngrijitoare, brancandier) au fost aprobate 30% din numărul posturilor solicitate.

Este a doua decizie de deblocare a posturilor în sectorul sanitar și al asistenței social luată de Guvern de la începutul anului.

În ședința din 11 ianuarie, au fost adoptate de Guvern două memorandumuri, unul propus de Ministerul Sănătății pentru spitale din subordinea ministerului și unul propus de Ministerul Dezvoltării pentru spitale aflate în subordinea autorităților locale.

În total, a fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi, cu următoarea precizare: toate posturile de medic solicitate atât de către Ministerul Sănătății, cât și de către Ministerul Dezvoltării, au fost și atunci aprobate, în total peste 2.500 de posturi de medic în spitalele din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here