Acasă Economie Institutul Cantacuzino a autorizat temporar 158 de biocide

Institutul Cantacuzino a autorizat temporar 158 de biocide

DISTRIBUIȚI

Institutul Cantacuzino a autorizat temporar peste 150 de biocide, alte 180 astfel de produse fiind respinse. Din cauza penuriei de biocide, la începutul crizei medicale, institutul a primit aprobare să dea autorizații pentru producători sau importatori doar în perioada stării de urgență.

Potrivit stiri.tvr.ro, în aproape două luni, Institutul Cantacuzino a primit 400 de cereri pentru autorizarea unor biocide. Documentele au fost verificate de specialiștii unei comisii înființate în baza ordonanțelor militare.

Multe dintre biocidele pentru care s-a cerut autorizare fuseseră testate în laboratoare din Uniunea Europeană. Cele care nu au avut astfel de documente au fost verificate chiar într-unul dintre laboratoarele Institutului Cantacuzino. Biologii și chimiștii au primit în jur de 350 de probe, din care au testat cam jumătate.

În laboratorul în care se testează biocidele lucrează 22 de biologi, chimiști și asistenți medicali. În timpul pandemiei, ei au stat la muncă 12 ore pe zi.

Ministrul Economiei a anunțat că Guvernul va prelungi cu 12 luni toate autorizațiile temporare date de Institutul Cantacuzino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + nineteen =