Acasă Educatie Integritate și prevenirea corupției, o nouă disciplină la Academia de Poliție

Integritate și prevenirea corupției, o nouă disciplină la Academia de Poliție

DISTRIBUIȚI

Academia de Poliție ”Al. I. Cuza”, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție, a introdus pentru anul universitar 2016 – 2017, semestrul II, o nouă disciplină în programa de învățământ a instituției, denumită ”Integritate și prevenirea corupției”, pentru studenții din anul I ai Facultăților de Poliție, Poliție de Frontieră și Jandarmi.

Conform fișei disciplinei, coordonată de decanul Facultății de Poliție din cadrul academiei, obiectivul general este însușirea de către studenți a cunoștințelor privind cadrul teoretic și practic al integrității și prevenirii faptelor de corupție. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, tematica a fost structurată pe șase cursuri și 14 seminarii/curs, acestea urmând a fi susținute de specialiști din cadrul Academiei de Poliție, Direcției Generale Anticorupție și ai Agenției Naționale de Integritate.

În acest context, miercuri, 24 mai a.c., reprezentanții D.G.A. au prezentat tema “Avertizorul de integritate și atitudinea polițistului în fața faptelor de corupție” studenților din anul I din cadrul Academiei de Poliție ”Al. I. Cuza”.

Se apreciază că această disciplină va contribui la dezvoltarea capacității studenților singurei instituții de învățământ superior a Ministerului Afacerilor Interne de a utiliza cunoștințele teoretice, deprinderile practice și atitudinile specifice în domeniul prevenirii corupției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here