Acasă Economie Investiții de peste 260 de milioane de lei în sectorul naval

Investiții de peste 260 de milioane de lei în sectorul naval

DISTRIBUIȚI

Guvernul României a aprobat două investiții foarte importante pentru transportul naval, în scopul dezvoltării acestui sistem de transport eficient și durabil.

Beneficiarul obiectivului Danube, rețea de accs la Dunăre – Deblocarea circulației în Europa prin dezvoltarea unei infrastructure de porturi TEN-T de înaltă calitate în condiții economice optime – Port Giurgiu este Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu.

Potrivit secretarului de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii în portul Giurgiu. Suprafața totală a lucrărilor proiectate este egală cu suprafața construită, de 22.800 mp. Lungimea totală a danelor 1,2,5,6 port Ramadan și 1,2 bazin Veriga, care vor fi reabilitate și modernizate, va fi de 860 ml. Se vor asigura alimentarea cu apă potabilă și energie electrică la cheiurile care fac obiectul documentației.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 114 milioane de lei. Durata de execuție a proiectului este de 2 ani.

Portul Giurgiu, amplasat pe malul stâng al fluviului Dunărea, este dezvoltat în 3 amplasamente: Sectorul Ramadan, cu funcțiuni de acostare la Dunăre în lungime de circa 750 ml, Canalul Plantelor, unde sunt amenajate fronturi de acostare în lungime de circa 740 ml și Bazinul Veriga, unde se află un important șantier naval

Obiectivul investiției îl reprezintă modernizarea infrastructurii portuare, conform cerințelor actuale de trafic, prin realizarea unor lucrări de infrastructură navală de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here