Acasă Politic Senatorul de Ilfov Nicoleta Pauliuc: Poliția Română are probleme de fond, strucurale,...

Senatorul de Ilfov Nicoleta Pauliuc: Poliția Română are probleme de fond, strucurale, care nu pot fi înlăturate fără reformă

DISTRIBUIȚI

Președintele Comisiei pentru de apărare, ordine publică și apărare națională din Senat, Nicoleta Pauliuc, atenționează că ultimele evenimente în care a fost implicată Poliția Română nu pot rămâne doar la nivel de știri pe care le uităm în câteva zile, după ce emoțiile dispar sau agenda publică e ocupată de alte teme.

Cazul de la Onești și cel al polițiștilor care sunt acuzați de lipsire de libertate și tortură se adaugă, din nefericire, altor situații care pătează imaginea unei instituții fundamentale a statului și care duc la pierderea încrederii cetățenilor.

În niciun caz nu trebuie făcută greșeala generalizării, însă puterea unui lanț depinde de cea mai slabă verigă a lui.

Poliția Română are probleme! Și nu de suprafață sau întâmplătoare. Sunt chestiuni de fond, structurale, care nu pot fi înlăturate fără reformă.

”În documentul strategic privind mandatul meu de președinte al Comisiei de apărare din Senat, una dintre direcții viza diagnoza instituțiilor din domeniul apărării naționale, realizată în parteneriat cu specialiștii din acele instituții dar și din zona academică și cea privată. Consider că prima analiză ar trebui să vizeze chiar Poliția Română. Mă voi consulta cu colegii din Comisie, cu ministrul Bode și vom găsi soluția împreună. Însă nu există niciun dubiu că doar o reformă reală poate face ca acest gen de situații să devină cu adevărat accidente”, spune parlamentarul de Ilfov.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here