Acasă Interne Iohannis: Activitatea din ultimii ani a MAI a demonstrat o serie de...

Iohannis: Activitatea din ultimii ani a MAI a demonstrat o serie de deficienţe de ordin managerial, de coordonare şi chiar lipsă de profesionalism

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la bilanțul MAI pentru anul trecut, a declarat, marţi, că în ultimii ani activitatea ministerului a demonstrat o serie de deficienţe în contextul unor situaţii precum cazul Caracal sau evenimentele de la 10 august şi a subliniat că ministerul are obligaţia de a-şi face o autoevaluare pentru a identifica măsurile pentru remedierea problemelor.

”Activitatea din ultimii ani a MAI a demonstrat o serie de deficienţe de ordin managerial, de coordonare şi chiar lipsă de profesionalism în contextul unor situaţii precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august. Instituţia dumneavoastră are obligaţia să-şi facă o autoevaluare profundă pentru a identifica factorii care au dus la situaţiile pe care le-am menţionat şi să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor. Nu poate exista nicio abatere a MAI de la menirea sa fundamentală, aceea de a proteja şi apăra cetăţenii români”, a spus Iohannis, care a subliniat că MAI trebuie să acţioneze în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului.

”Obiectivul fundamental este acela ca legea să fie respectată, iar cetăţenii să se simtă în siguranţă, având deplină încredere în instituţiile care au misiunea să îi apere şi să îi protejeze. Este imperativ că factorii de decizie din cadrul MAI să conştientizeze pe deplin responsabilitatea pe care o au faţă de români şi să depună toate eforturile necesare modernizării şi eficientizării instituţiei. Trebuie să vă asiguraţi că, în toate demersurile pe care le întreprind angajaţii ministerului, sunt pe deplin respectate valori şi principii precum demnitatea, libertatea individuală, egalitatea în faţa legii, cinstea, încrederea şi toleranţa”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis le-a transmis celor din MAI să se asigure de întârirea controlului la frontiere, în contextul răspândirii infecției cu coronavirus.

”În contextul actual, al combaterii răspândirii infecției cu coronavirus, vă cer să vegheați cu responsabilitate, dar și cu calm, la întărirea controlului la frontierele maritime, aeriene și terestre. Traversăm o perioadă complicată la nivel global, iar cetățenii au nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a se simți în siguranță. De modul în care acționați depinde ca panica să nu se instaureze, iar românii să simtă că sunt apărați și protejați”, a mai declarat președintele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here