Acasă Anchete IPJ Ilfov/Grupare specializată în deturnarea de licitații publice, destructurată

IPJ Ilfov/Grupare specializată în deturnarea de licitații publice, destructurată

DISTRIBUIȚI

La 12 februarie a.c, polițiștii ilfoveni de investigații criminale au efectuat 17 percheziții domiciliare la mai multe imobile aflate pe raza județelor Ilfov (3), Brăila (2), Galați (3) și București (9). Acestea s-au desfășurat pentru probarea activităţii unui grup infracțional organizat, format din 10 persoane, specializat în comiterea infracțiunilor de deturnare a licitațiilor publice, instigare la deturnarea licitațiilor publice, complicitate la deturnarea licitațiilor publice, instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

De asemenea, polițiștii au  pus în aplicare un mandat de aducere, acesta fiind executat în  București.

Începând cu anul 2018 membrii grupului infracțional ar fi deturnat mai multe licitații publice, iar prin săvârșirea de alte infracțiuni au reușit să achiziționeze imobile (terenuri) la prețuri mult mai mici decât cele reale.

Prejudiciul în cauză a fost stabilit în cuantum de aproximativ  3.000.000  de euro.

Urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală 11 persoane, în vederea audierii.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Structura Centrală  și  Serviciul de Investigații Criminale Ilfov.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Investigații Criminale. La activități au participat și jandarmi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here