Acasă Educatie IPJ Ilfov: „Stop violenței fizice și psihice în mediul școlar preuniversitar” la...

IPJ Ilfov: „Stop violenței fizice și psihice în mediul școlar preuniversitar” la Școala nr. 1 Berceni

DISTRIBUIȚI

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară Ilfov au fost prezenți ieri la Școala Gimnazială nr.1 din comuna Berceni, pentru a dezbate aspecte cu privire la prevenirea și combaterea fenomenului Bullying în unitățile de învățământ, activitățile fiinf continuate în cadrul derulării proiectului ”Stop violentei fizice si psihice în mediul școlar preuniversitar”, care se desfășoară în perioada februarie-iunie 2022, în cadrul mai multor unități de învățământ din județul Ilfov.

La activitatea organizată de polițiștii ilfoveni au participat și reprezentanți ai Organizației „Salvați Copiii” România, beneficiari fiind 167 de elevi, din clasele a VII-a și a VIII-a și 10 cadre didactice.

Elevii au fost interesați de tema dezbătută, fiind activi prin discuții și întrebări adresate  polițiștilor de la siguranța școlară.

O surpriză plăcută pentru elevi a fost și prezența invitatului special al polițiștilor ilfoveni, domnul Cabral Ibacka.

Pe lângă abordarea mai multor aspecte pe tema Bullying-ului, polițiștii și invitatul special le-au împărtășit elevilor din experiențele acumulate în timp și le-au recomandat copiilor să nu-și lovească colegii, să se comporte civilizat și prietenos, atât la școală cât si în afara orelor de curs și să nu participe la agresiuni fizice și psihice.

Polițiștii au pus accent și pe recomandările privind contactarea părinților, a profesorilor și polițiștilor, în cazul în care sunt victime ale bullyingului sau a delincvenței juvenile.

Aceste recomandări au fost susinute și de invitatul special, care le-a recomandat elevilor să apeleze cu încredere la polițiști, in situațiile când se simt în pericol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here