Acasă Interne IPJ Ilfov: Vacanță de Rusalii în siguranță

IPJ Ilfov: Vacanță de Rusalii în siguranță

DISTRIBUIȚI

Pentru minivacanța din perioada 21-24 iunie, prilejuită de sarbătoarea Rusaliilor, se estimează  o prezență numeroasă din partea cetățenilor, la slujbele religioase, precum și la evenimente cultural-sportive,  în zonele de agrement și în cele de interes turistic.

În acest context, conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov a dispus o serie de măsuri,  menite să asigure un climat corespunzător de ordine și siguranță publică, cu accent pe prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, pentru protejarea cetățenilor și creșterea capacității de intervenții în situații de urgență.

Ne dorim vizibilitate în teren astfel încât cetățenii să se bucure de această minivacanță și să petreacă în siguranță la toate evenimentele organizate în județul  Ilfov. Așadar, au fost suplimentate forțele de ordine, astfel că peste 610 polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, economic criminaliști și acțiuni speciale vor fi prezenți în teren, în zonele aglomerate, respectiv în piețe, târguri, oboare, în parcuri, în zonele de agrement și de interes turistic, dar și în proximitatea lăcașurilor de cult, unde vor fi oficiate slujbe religioase, pentru a intervenii cu promptitudine și fermitate, la toate cazurile și sesizările prin 112.

De asemenea au fost dispuse măsuri suplimentare de prevenție și pentru perioada vacanței școlare, care tocmai a început.

Să nu uităm că siguranța copiilor reprezintă o prioritate pentru polițiști!

În această perioadă, polițiștii vor acționa, în medie, zilnic, cu 85 de mijloace de intevenție, alături de alte instituții cu atribuții în domeniu, pentru asigurarea și menținerea ordinii publice,193 de polițiști rutieri din Ilfov vor fi prezenți în aceste zile, la intrările și ieșirile din județ, care converg către munte și mare, unde vor acționa pentru prevenirea și combaterea accidentelor și ambuteiajelor rutiere cu 107 mijloace de intervenție.

Polițștii rutieri vor avea în atenție inclusiv dirijarea, fluidizarea și controlul circulației în județul Ilfov, astfel încât cetățeni care au ales să plece în minivacanță să ajungă cu bine la destinație, iar pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, produse pe fondul depășirii regimului legal de viteză, și a consumului de alcool ori a substanțelor psihoactive, polițiștii rutieri vor acționa zilnic, cu 12 radare și vor utiliza aparatele alcooltest și drugtest.

Efectivele de poliție rutieră vor asigura totodată fluența traficului auto și pietonal având în atenție proximitatea celor 156 de lăcașuri de cult.

Grupele operative constituite din polițiști de la ordine publică, rutieră, investigații criminale,  criminaliști și arme vor inteveni promt în situații de urgență, ori la eventuale incidente sesizate prin apeluri de 112.

Pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, premergător minivacanței de Rusalii, polițiștii Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de la subunitățile din teritoriu, au desfășurat activități informativ preventive în zonele stradale,  unde au interacționat cu cetățenii, oferindu-le acestora recomandări cu privire la siguranța bunurilor și a imobilelor.

De asemenea, pe linia prevenirii consumului de droguri, segment pe care polițiștii pun un accent deosebit, au fost desfășurate premergător minivacanței, 13 activități informativ-preventive la mai multe unități de învățământ din județul Ilfov, în cadrul cărora polițiștii Biroului Siguranță Școlară au discutat cu elevii și cadrele didactice despre riscurile asociate consumului de droguri, despre cadrul legislativ, privind infracțiunile și răspunderea penală în cazul acestui gen de fapte, precum și despre siguranța copiilor în vacanță, atât pe stradă cât și în mediul on-line

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor mici, polițiști ilfoveni vă recomandă să circulați cu viteză moderată, să fiți prudenți în trafic, să purtați centura de siguranță și să nu consumați băuturi alcoolice ori substanțe psihoactive înainte de a vă urca la volan.

Respectați indicațiile polițiștilor rutieri, folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicule la vedere bunuri de valoare sau documente personale.

Pentru a nu fi victimele furturilor din locuință, învățați copiii să nu posteze în mediul online fotografii din imobilele unde locuiți, și să nu comunice cu persoanele străine informații despre plecările în vacanțe, ori despre bunurile de valoare, pe care le dețineți.

Atunci când vă însoțesc copiii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățații că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră dar și cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, asigurându-vă că aceștia cunosc numele complet al părinților și  numărul de telefon.

Siguranța și protejarea cetățeanilor repezintă o prioritate pentru noi, așadar, vă recomandăm să respectați legile și regulile de conviețuire socială și să sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112, sau celui mai apropiat polițist.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Pentru minivacanța din perioada 21-24 iunie, prilejuită de sarbătoarea Rusaliilor, se estimează  o prezență numeroasă din partea cetățenilor, la slujbele religioase, precum și la evenimente cultural-sportive,  în zonele de agrement și în cele de interes turistic. În acest context, conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov a dispus o serie de măsuri,  menite să asigure […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here