Acasă Interne IPJ Ilfov: Verificarea transportului școlar

IPJ Ilfov: Verificarea transportului școlar

DISTRIBUIȚI

În perioada 27-28 mai a.c., la nivel național se desfășoară, în principal, acțiuni de verificare a legalității transportului școlar, context în care, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, împreună cu polițiștii rutieri de la subunitățile din teritoriu, au fost și sunt prezenți pe drumurile publice din județ.

Prin depistarea de către polițiști a oricărei persoane,  care a  încalcă normele legale la regimul rutier, de fapt putem spune că am prevenit, cel putin un eveniment rutier, că am salvat o posibilă victimă a unui accident, și de ce nu, viața unei persoane.

Polițiștii verifică documentele personale ale conducătorilor auto, precum și documentele autovehiculelor, dar și modul de efectuare privind transportul școlar, inclusiv respectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, nici testele cu aparatele din dotare pentru depistarea consumului de alcool ori a substanțelor psihoactive, precum și pentru depistarea vitezei excesive nu lipsesc din activitățile polițiștilor rutieri.

În două ore de activități, polițiștii rutieri din Ilfov au verificat 16 microbuze, context în care, unui bărbat, care conducea un microbuz pentru  transportul  preșcolarilor, i-au  fost aplicate două sancțiuni contravenționale, una conform O.U.G. 195/2002, iar cealaltă,  conform Legii 132/2017.

În scopul prevenirii și combaterii altor cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii rutieri au avut în vedere și depistarea altor abateri la regimul rutier, cum ar fi verificarea documentelor personale și ale autovehiculelor care transportă persoane și marfă, dar și depistarea persoanelor care conduc sub influența alcoolului, ori a substanțelor psihoactive, precum și verificarea conducătorilor privind nerespectarea  timpilor de conducere.

În ceea ce privește aceste activități, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G.195/2002, două sancțiuni la O.G. 37/2007 și o sancțiune conform  H.G. 1317/2023, privind nespectarea timpilor de conducere.

 

 

1 COMENTARIU

  1. […] În perioada 27-28 mai a.c., la nivel național se desfășoară, în principal, acțiuni de verificare a legalității transportului școlar, context în care, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, împreună cu polițiștii rutieri de la subunitățile din teritoriu, au fost și sunt prezenți pe drumurile publice din județ. Prin depistarea de către polițiști a oricărei persoane,  care a  […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here