Acasă Interviu IPJ Ilfov: Verificări la transportul și depozitarea deșeurilor

IPJ Ilfov: Verificări la transportul și depozitarea deșeurilor

DISTRIBUIȚI

Ieri, 18 noiembrie, polițiștii din Popești Leordeni și Măgurele, împreună cu polițiștii de la ordine publică, economic, rutieră, criminaliști, acțiuni speciale, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu și jandarmi ilfoveni, au acționat în sistem integrat, în localitățile Sintești și Jilava, pentru prevenirea și combaterea faptelor la regimul mediului, având în atenție transportul și depozitarea deșeurilor, în special a autovehiculelor scoase din uz și a incinerării componentelor nevalorificabile, precum și pentru menținerea liniștii și ordinei publice, dar și prevenirea și combaterea oricăror de fapte antisociale.

În cadrul activităților au fost controlate 55 de autovehicule și 78 de persoane legitimate.

Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 sancțiuni conform O.U.G. nr. 195/2002, în valoare de 4.500 de lei, o sancțiune prevăzută de O.G. nr. 92/2021, în valoare de 10.000 de lei și o sancțiune conform Legii nr. 212/2015, în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților, polițiștii orașului Măgurele au identificat, în comuna Jilava, un parc ilegal de dezmembrări auto, în care se aflau aproximativ 240 de autovehicule, scoase din uz, pentru care nu existau documente de proveniență.

În cauză, polițiștii au identificat persoana care gestionează locația respectivă și au deschis un dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea, fără drept, a unei activități, evaziune fiscală și nerespectarea regimului deșeurilor.

Totodată, polițiștii vor efectua verificări cu privire la situația juridică a acestora.

Polițiștii Postului de Poliție Vidra au depistat o persoană urmărită la nivel național, pe numele căreia Judecătoria Botoșani a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here