Acasă Info Local Isărescu: Viitorul premier ar putea proveni de la BNR

Isărescu: Viitorul premier ar putea proveni de la BNR

DISTRIBUIȚI

isarescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susține că un guvern tehnocrat ar putea să facă faţă provocărilor, dacă are un mandat clar şi limitat, informează Mediafax. Întrebat care sunt șansele ca un Guvern tehnocrat să fie format și să reușească, șeful BNR a declarat: ”Înţeleg că sunt şanse mari (de a fi format un guvern tehnocrat – n.r.). În asemenea perioade, nu poţi să extrapolezi ce s-a întâmplat în trecut, cu Guvernul Stolojan, cu Guvernul Isărescu. (…) În trecut, în parametrii daţi de o criză politică, de potenţialul unor tensiuni sociale mai puternice şi de nevoia de alegeri, cred că un guvern de tehnocraţi poate să facă faţă”.

Isărescu a subliniat că un astfel de Executiv ar trebui să aibă un mandat clar şi limitat, pentru că ”nu poţi să le ceri orice”, având în vedere că nu sunt politicieni şi sunt oameni care n-au ieşit în faţa publicului.

”V-aţi referit la poziţia mea din anul 2000 (de premier – n.r.), atunci n-aveam nici stabilitate, nici creştere economică. Şi s-a revenit la un minim de creştere economică, dezechilibrele s-au atenuat şi alegerile au fost libere şi corecte. De ce n-ar fi şi în 2015, dacă există un consens politic asupra unui astfel de guvern?”, a mai spus Isărescu.

Șeful băncii centrale a admis că viitorul premier ar putea proveni de la BNR, cu condiţia ca acesta să fie tânăr, dar a exclus varianta ca el să preia funcția de prim-ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here