Acasă Info Local ITM Ilfov: Controale în brutării

ITM Ilfov: Controale în brutării

DISTRIBUIȚI

În perioada 09 – 12.04.2024, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov a Campaniei Naționale s-au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfașoară activitatati în domeniul ,,Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase” – cod CAEN 1071, 1072 si 1073.

Obiectivele campaniei au fost: identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniul „Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase; eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea   neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă.

În domeniul Relații de Muncă au fost efectuate 15 controale, în urma cărora s-a aplicat o sancțiune contravenționala pentru nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă, în valoare de 3.000 lei și o sancțiune în valoare de 20.000 pentru depistarea unei persoane, care nu avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă.

Totodată, în urma verificărilor, inspectorii de muncă au constatat 6 neconformități și au dispus măsuri oblicatorii în vederea remedierii acestora.

În domeniul Securitate și Sănătate în Muncă s-au verificat 13 angajatori, s-au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, din care, 15 avertismente și 4 amenzi în valoare de 23.000 lei, s-au constatat 20 deficiențe și s-au dispus 20 măsuri de remediere a acestora.

 

1 COMENTARIU

  1. […] În perioada 09 – 12.04.2024, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov a Campaniei Naționale s-au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfașoară activitatati în domeniul ,,Fabricarea produselor […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here