Acasă Economie ITM Ilfov – mai mult previne, decât amendează

ITM Ilfov – mai mult previne, decât amendează

DISTRIBUIȚI

În prima jumătate a lunii mai a avut loc campania natională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor.

Campania a avut ca obiectiv general creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi a angajaţilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, precum şi determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în Registrul general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL) şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia societatea are sediul social. De asemenea, s-a urmărit şi modul în care s-au respectat prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, de către angajatorii din domeniul construcţiilor.

În domeniul relaţiilor de muncă s-a aplicat o amendă pentru transmiterea cu întârziere în baza electronică REVISAL, a unui contract individual de muncă. Pentru toate aceste deficienţe constatate, au fost aplicate șase amenzi contravenţionale în valoare de 33.000 lei şi au fost dispuse 68 măsuri de remediere a neconformităţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here