Acasă Info Local ITM Ilfov și IGI – în controale pe la unele echipe de...

ITM Ilfov și IGI – în controale pe la unele echipe de fotbal din județ

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia modificărilor legislative referitoare la încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov a efectuat o acţiune de control, cu participarea reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Imigrări, la patru cluburi de fotbal din județ.

Potrivit unor surse din cadrul IGI au fost controlate FC Voluntari, Concordia Chiajna, CS Stefanesti si CS Berceni.

Reamintim că străinii cu şedere legală în România pot fi angajaţi în baza avizului de angajare eliberat de Inspectoratului General pentru Imigrări, la solicitarea angajatorilor, cu contract individual de muncă, normă de opt ore, pe o durată a muncii nederminată sau determinată. De asemenea, angajatorul are obligaţia să transmită elementele contractului individual de muncă, în baza electronică denumită şi REVISAL, cu cel puţin o zi anterior datei de începere a activităţii salariatului, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov.

În urma verificărilor s-a descoprit nerespectarea formularului tipizat de contract individual de muncă (ordin nr.64/2011) şi s-a dispus reglementarea situaţiei a trei contracte individuale de muncă neîncetate, aparţinând cetăţenilor străini. Totodată, a fost aplicat un avertisment scris, pentru clubul din Stefanestii de Jos, pentru două persoane, referitor la netrasmiterea în termen a elementelor contractului individual de muncă (REVISAL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here