Acasă Economie ITP-ul pentru mașinile înmatriculate în România va putea fi făcut și în...

ITP-ul pentru mașinile înmatriculate în România va putea fi făcut și în străinătate

DISTRIBUIȚI

La Senat a fost depus un nou proiect de lege care prevede ca proprietarii care deţin vehicule înmatriculate sau înregistrate în România să poate efectua inspecţia tehnică periodică (ITP) şi în străinătate.

Propunerea legislativă modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.81/2000 privind inspecţia tehnică periodică a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România prevede ca ITP-ul să poată fi efectuat în Republica Moldova, Elveţia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi statele membre ale Uniunii Europene.

Activitatea de inspecție tehnică periodică se poate realiza numai prin operatori economici autorizați, numai pe baza unui contract de franciză încheiat cu RAR de către aceșia, în condițiile legii.

Pe de altă parte, potrivit ultimelor modificări ale legislației, înmatricularea unui vehicul se suspendă de drept în cazul în care expiră ITP. Astfel, conducerea unei mașini cu ITP-ul expirat echivalează cu conducerea unei mașini neînmatriculate, cu toate consecințele legale care decurg de aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here