Acasă Educatie Școala Gimnazială nr.1 Cernica încheie “A funny School Year”

Școala Gimnazială nr.1 Cernica încheie “A funny School Year”

DISTRIBUIȚI

A funny school year. Un an școlar amuzant. Acesta este titlul unui proiect eTwinning derulat de Școala Gimnazială nr.1 Cernica pe parcursul anului școlar pe care ne pregătim sa-l încheiem.

Din septembrie până în iunie, școli din Italia, Turcia, Ungaria, Grecia, Spania, Islanda, Cehia, Serbia, Croația și România au făcut schimb de metode și instrumente pentru a avea un an școlar amuzant. Au colorat personaje din povești pe care le-au însuflețit cu ajutorul aplicațiilor de realitate augumentată, au fost în excursii, la munte și la mare.

Copiii de grădiniță au avut prima lecție de programare (bineînțeles amuzantă), au pus murături, activitate foarte apreciată de partenerii străini, au sărbătorit Ziua Națională printr-un spectacol la care au fost invitate educatoare din tot județul. Tot ei, cei mici, au realizat un adevărat jurassic park din hârtie și carton, au “dresat” o colonie de pinguini și au chemat primăvara printr-un stol de berze.

Elevii și profesorii au marcat prin activități distractive, dar și educative, sărbători și aniversări naționale și internaționale, Ziua Europeană a Sportului Școlar, Halloween, Sfintele Paști, Ziua Mondială a Bunăvoinței, Ziua Culturii Naționale, Ziua Mondială a Apei și lista ar putea continua, dar nu ar mai fi amuzant. Activitatea finală a proiectului a fost realizarea unei cărți electronice în care fiecare partener a realizat câteva pagini cu imagini amuzante ale anului școlar. Acum, la sfârșitul proiectului, dar și al anului școlar, ne gândim la vacanță. O vacanță amuzantă, cum altfel? – Adrian Matei, documentarist, Școala Gimnazială nr.1 Cernica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here