Acasă Editorial Jalnic joc

Jalnic joc

DISTRIBUIȚI

Dincolo de tragedia celor care au suferit într-un fel sau altul (victime sau apropiați ale acestora) văd în aceste zile că cineva se folosește, ca și atunci, de nefericitul caz pentru ceva capital politic. Penibilitate absolută si rușinos! Dumnezeu să-i ierte pe cei adormiți și să le dea sănătate supravietuițorilor! Acum văd că o înregistrare video a repus cazul pe agenda publică, dar nu din dorința de a-l clarifica, ci cu scopul vădit de a câștiga cineva ceva capital politic. Înregistrarea făcută atunci de un angajat al IGSU a fost ”servită” tocmai acum unei publicații ”independente”.

Trecând peste faptul că niște guguștuci ai acestei instituții (care, din păcate, mai ocupă și funcții de comandă) au reacționat public, într-un mod dezastruos și nefericit, ”analiști imparțiali”, ”presa independentă”, politicieni vopsiți (mai devreme sau mai recent) în diferite culori, #rezist și alți iști au sărit ca hienele asupra nefericițtilor din IGSU.

Înainte de a acuza pe cineva ar trebui răspunsuri la câteva întrebări: 1. Sunt sau nu sunt interesați procurorii să clarifice acest caz? Caută ei adevăratele cauze și principalii vinovați?

  1. Care sunt suspiciunile pentru care au deschis dosare penale guguștucilor de la IGSU? Apelează sau nu ei la registrul afectiv al votanților?
  2. IGSU are sau nu obligația să pună la dispoziția procurorilor toate înregistrările lor profesionale?

P.S. Deși nu cunosc care sunt reglementările în acest sens, apelez la logică, deși, într-o Românie în care aproape tot ce este logic se face ilogic, valorile și constituția nu mai au nicio valoare, mârlănismul este în floare etc. etc. IGSU are sarcina să intervină acolo unde sunt situatți de urgență. Corect? Dacă au ales să-și înregistreze intervenția, nu cumva au făcut-o pentru perfecționarea lor profesională? Teoretic, înregistrează și analizează modul în care s-a acționat și corectează erorile pentru următoarea intervenție.

Da, din punct de vedere moral și pentru a sprijini ancheta, atunci când au imagini cu aspecte relevante, care nu sunt în posesia procurorilor, ar trebui să le trimită acestora, în baza unei colaborări instituționale. Ceea ce au filmat ei sunt imagini pe care televiziunile le-au dat imediat după incident. Nicio noutate în înregistrarile IGSU, cu excepția unei înjurături birjărești a unui șefuț.

Și încă ceva: Triptilicul din IGSU care a dat înregistrarea a divulgat sau nu informații clasificate, cel puțin, secret de serviciu?

  1. Cine este beneficiarul real al acestui jalnic joc?

Mergi la vot, posibil sa mai conteze! – JOHN DRAGOMIR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here