Acasă Anchete JILAVA – Ilie de la Primărie, sub control judiciar

JILAVA – Ilie de la Primărie, sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

ilie-ionescu-jilavaPrimarul  interimar este acuzat ca a luat mita 88.000 de lei

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu 27 septembrie fata de Iliie Ionescu, la data faptelor și în prezent viceprimar cu atribuții de primar al comunei Jilava, județul Ilfov, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată și luare de mită, în formă continuată,

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada 2012 – 2013, inculpatul Ilie Ionescu, având funcția de viceprimar cu atribuții de primar al comunei Jilava, a contactat un om de afaceri căruia i-a propus să efectueze diverse lucrări de întreținere pe raza localității, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord. Ulterior, în vederea evitării organizării de licitații, cei doi au convenit încheierea unor contracte care priveau iluminatul public și care să nu depășească limita sumei de 15.000 euro. Tot la solicitarea inculpatului Ilie Ionescu s-a mai stabilit ca, pentru fiecare contract încredințat, acesta să primească de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 15.000 lei.

Astfel, în perioada 2012 -2013, Ionescu a primit de la omul de afaceri, în tranșe, direct și indirect, suma totală de 88.000 lei, acesta din urmă fiind nevoit să supraevalueze prețurile fiecărui contract până la limita de 15.000 euro (limita maxima) pentru a putea acoperi mita.

Prin aceste demersuri ale inculpatului, bugetul Primăriei Jilava a fost prejudiciat cu suma de 272.525 lei, ca urmare a supraevaluării produselor contractate.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:
să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați, să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, să nu exercite profesia în exercitarea căreia au săvârșit fapta.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Jilava este comuna care a avut parte în ultimii ani numai de primari interimari, întrucât edilul ales și reales, Adrian Mladin, a fost în arest preventiv și apoi condamnat definitiv pentru fapte de corupție. – VLAD CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here